Het was alweer mijn laatste …

volle dag werken, voor deze week. Morgen een halve recup en vrijdag in 4/5.
Zo gaat de werk-week vlug, natuurlijk.

Ik weet het : ik ben bijna meer thuis dan op ’t werk maar, verdorie, ze moeten het maar niet mogelijk maken hé. Het is mijn recht en de anderen moeten het ook maar zo doen, vind ik. Ik neem geen 3 to 6 weken verlof in juli en/of augustus, dus heb ik vele dagen over om een brug mee te maken naar het weekend toe.
Mijn collega’s hebben daar niet veel problemen mee, denk ik, en mijn chef werkt ook 4/5, zoals ik, dus waarom zij het ook niet zo doet, weet ik niet. Ze gaat wel op reis met haar kroost en verliest zo direct veel dagen. Geen reden om raar te kijken wanneer ik (weer eens) zeg : Goed weekend en tot maandag !

Ik heb me ziek gelachen op weg naar huis met oudere autobestuurders : ze kunnen niet meer aan hun stuur draaien en komen zo in de meest onmogelijk posities terecht. Gevaarlijk eigenlijk, maar je mag toch nergens sneller rijden dan 30 of 50 dus kan ik tijdig remmen en, van op afstand, bekijken hoe ze aan het sukkelen zijn.

Hoe zullen wij zijn wanneer we hun leeftijd hebben, vraag ik me dan af, terwijl ik de lachtranen van mijn gezicht veeg. Hopelijk niet zo, maar moest het toch zo zijn, hoop ik dat er ook iemand bij lacht want mijn dag was goed !

6 thoughts on “Het was alweer mijn laatste …

 1. Mensen zeggen dikwijls, “jij hebt een luxeleven zo met part time te werken”, maar als zij dat zo geweldig vinden, dat ze dat dan ook doen hé?
  Werken om te leven toch en niet andersom?

 2. Kan dat eigenlijk: je ziek lachen? Lachen zou toch gezond zijn? 😛
  Er lopen er op het werk niet nog veel minder komen dan jij. Kijk maar eens naar al die part-timers in de dienst waar ik zat. Ook in Brussel zijn er zo: als ze dan eens afkomen heb ik de grootste moeite om hun naam te herinneren. Ik heb geen problemen met mensen die part-time werken maar ik heb het wel moeilijk met mensen die meer niet dan wel komen. Mensen die je in weken niet ziet, dus niet degenen die elke week één of twee dagen niet werken. I you know what I mean.

 3. @Sandrissomo
  Inderdaad ! ’t Zal wel zijn !

  @Stien
  Proficiat. Je zal het niet meer kunnen/willen missen.

  @Stef
  I know what you mean 🙂

 4. Mmm, ik heb nogal wat fouten gemaakt in mijn vorige reactie. Hier volgt de verbetering:
  ‘Er loper er op het werk die nog veel minder komen dan jij.’
  ‘If you know what I mean.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s