Puntjes op de i.

(Leesmij / Disclaimer)
Welkom op deze blog!

Deze blog heeft een specifiek kenmerk: hier schijven meerdere mensen. Dit is gemakkelijk te zien aan de verschillende namen van de auteurs. Teksten hierop gepubliceerd zijn geheel van mijn onze hand. Wij garanderen uiteraard geen correctheid, missen is immers menselijk.
Ga er niet van uit dat je deze verschillende personen kent louter omdat je deze weblog leest. Net zoals jij niet altijd alles over jezelf aan iedereen vertelt, is de informatie die op deze log verschijnt op zijn zachtst gezegd onvolledig of vaag. De stukjes die hier geschreven worden bevatten vaak uitvergrotingen van gedachten of zijn momentopnames en zijn dus niet noodzakelijkerwijs allesoverheersende kenmerken van de persoonlijkheid van de schrijver/schrijfster. Hou er bovendien rekening mee dat een log ook zogenaamde fictieve waarheden kan bevatten en verhalen die in meer of mindere mate geromantiseerd zijn. Bezie het zoals een boek die op waargebeurde feiten is gebaseerd: het geeft ook niet het volledige beeld. Meningen zijn echter vrij, en dat geldt ook voor jouw mening over mij, zolang je maar blijft beseffen dat je beeldvorming gebaseerd is op heel weinig informatie, die daarenboven vaak nogal dubieus van aard is.

Als je iemand die hier schrijft ook IRL (in ’t echt dus) kent, wees je er dan van bewust dat deze weblog slechts een verlengde van zijn/haar/hun gedachten is, die bovendien soms tot in het extreme doorgetrokken worden. Besef dat niet alles wat iemand hier schrijft over jou of een persoon of situatie die jou bekend is gaat. Als er een citaat on-line gezet wordt of iets geschreven is, dan is dat niet persé als reactie op iets of iemand. Vaak is het hoogstens vaagjes gebaseerd op één of een paar gebeurtenissen, en soms gaat het zelfs over helemaal niemand in het bijzonder, dus tracht niet alles persoonlijk te nemen of trek geen conclusies op basis van verbanden die er misschien niet eens zijn. Wees ook eerlijk. Als je iemand hier persoonlijk kent en deze site geregeld bezoekt, laat dat dan ook even weten. Dit hebben we het liefst door eens een reactie te typen op één de artikels hier. Op die manier voorkom je misverstanden. Mocht je je om de één of andere reden toch persoonlijk aangesproken voelen door een stukje (of zelfs door deze disclaimer), aarzel dan niet om even contact op te nemen voor je bepaalde conclusies trekt of bepaalde acties onderneemt die relatie misschien onherstelbaar beschadigen.

Reacties zijn leuk, absoluut! Mocht we geen reacties willen, dan zou er op mijn site ook geen mogelijkheid zijn om te reageren. De reactie-tool is er voor de lezers, dus als je wil reageren, gebruik dan bij voorkeur dat medium, zeker als je niemand hier persoonlijk kent. Maar als je reageert, hou je dan wel aan de normale regels van het fatsoen: ga niet schelden of flamen en gebruik geen aanvallende, discriminerende of vunzige taal. Uiteraard betekent dat niet dat je het altijd met mij eens moet zijn. Verschillende meningen zijn zeker welkom, zolang je het maar netjes houdt. Ben je daar niet toe in staat, reageer dan liever niet: je reactie belandt toch onverbiddelijk in de vuilbak. Reageren kan hier trouwens op drie manieren: ofwel heb je zelf een account bij WordPress en gebruik je je username en password. De gebruikers van WordPress kennen dit reeds met hun ogen toe (of toch bijna 😆 ) Zoniet dan kan je jezelf kenbaar maken door je naam, e-mailadres en eventueel het adres van je site in te typen. We hebben liever dat er niet anoniem commentaar geleverd. De moderators moeten reacties goed keuren (nog een functie van WordPress) en anonieme reacties zullen consequent in de prullenmand belanden. Dat klinkt misschien niet echt vriendelijk maar dit wordt enkel gedaan wegens slechte ervaringen met vorige blogs.

Stel je dan ook consequent op. Als we om welke reden dan ook besloten hebt om IRL niet meer met elkaar om te gaan, dan hoef je hier ook niet meer te komen. Bekijk ’t zo: als je bij iemand niet meer over de vloer komt, dan ga je toch ook niet stiekem aan de ruit staan gluren omdat je toch nog nieuwsgierig bent over wat er zich binnen afspeelt. Het feit dat je bij wijze van spreken van thuis in je luie zetel door dat raam kan kijken verandert op zich niets aan wat je doet. Wil je niets meer met me te maken hebben, laat datzelfde dan ook gelden voor mijn website. En mocht je het toch niet kunnen laten, hou je dan op de achtergrond. Reageer niet (en al zeker niet onder een andere naam!) en ga niet rondbazuinen wat je ‘nu weer gelezen hebt’, maar hou het voor jezelf. Je zou immers ook niet gaan rondvertellen dat je aan voyeurisme doet?

En ja, hier kan je ook taalfouten vinden, vooral als één van ons ’s avonds na een lange dag werken nog vlug iets hier neerpen. Dat is trouwens naar onze bescheiden mening geen misdaad. Het is natuurlijk niet verboden om ons op taalfouten te wijzen. Gelieve dit echter netjes te doen.

Tot slot nog dit: de dingen waarover hier geschreven worden zijn heel uiteenlopend van aard. Dit houdt ook in dat er soms wel degelijk over personen of gebeurtenissen geschreven wordt. De auteurs trachten dit echter steeds op een zodanige manier te doen dat de discretie bewaard blijft, hoewel de geschetste situatie voor de persoon of personen in kwestie uiteraard wel herkenbaar kan zijn. Maar wij zijn geen onmensen. Dus als je vindt dat een bepaald stukje voor jou persoonlijk te ver gaat en je het liever aangepast of verwijdert ziet, dan mag je ons dat gerust laten weten. Maar blijf daarbij wel steeds vriendelijk. Schelden, mensen uitkafferen of kwade eisen stellen zijn geen vormen van communicatie waar hier erg positief op gereageerd wordt.

Deze disclaimer is gebaseerd op “A Blogger’s Disclaimer”, een algemene disclaimer voor blogs, een versie daarvan op hello-again.com en een vertaalde versie van De Lochtienk. Het is echter geen letterlijke kopie van deze disclaimers, maar is specifiek aangepast aan deze site.

5 thoughts on “Puntjes op de i.

  1. Ik had deze pagina nog niet opgemerkt. Tot nu dus.
    Die enkele puntjes… totaal overdonderd :O Maar gelijk heb je wel.
    Wat de rest van de blog betreft: keep up the good work!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s