Allemaal goed nieuws.

-> Het is beslist en goed gekeurd : vanaf oktober werk ik nog halftijds. Hoera !

Ik had altijd gezegd dat ik dat zou doen vanaf mijn 55ste maar aangezien ik van dienst veranderd was en ik thuiswerk kon doen, had ik de aanvraag nog uitgesteld. Daarom is het pas vanaf oktober en niet vanaf september (de 1ste van de maand na mijn 55ste verjaardag).

Nu heb ik toch beslist om het te doen omdat er niet elke week genoeg werk is om thuiswerk te doen en ik dan alleen nog het onthaal zal doen. Geen loopbaanonderbreking/tijdskrediet, duplicaten of beslag meer voor mij. Ik heb genoeg ‘werkjes’ die ik doe wanneer het eens rustig is.

Eerst was mijn chef niet gelukkig omdat hij dacht dat ik niet de dagen zou komen dat ik nu het onthaal doe. Eens ik hem verzekerd had dat ik juist wel het eerste contact zou blijven verzorgen op dinsdag en woensdag, en om de 14 dagen de donderdag voormiddag (want die namiddag wordt zeker verlof of recup), stemde hij volmondig in. Mijn collega kan dan zoals nu thuiswerk doen (voor haar zijn er wel altijd genoeg dossiers) en de volgende dag haar 4/5-dag thuis zijn. De donderdag (namiddag) doet ze het onthaal. Voor de andere dagen is al iemand voorzien. Iedereen tevreden, daarom de vlugge goedkeuring.

Mijn poezen zullen ook blij zijn, zeker mijn schaduwtje Nory. 😀

-> Dat het druk was de laatste weken kan ik getuigen ! De fiscale fiches voor LO/TK werden dit jaar niet meer op papier naar huis gestuurd. Iedereen was daarvan verleden jaar op de hoogte gebracht maar de meeste hebben er niet op gelet of ons vergeten op de hoogte te brengen dat ze het toch nog op papier wilden. Nu de einddatum van de belastingaangifte nadert bellen en komen er veel om hun fiche. Ik zeg zeker 100 keer per dag hetzelfde : waar de fiche zit, hoe ze moeten aanmelden, indien dat niet lukt hoe wij hen dat document kunnen bezorgen of dat ze het kunnen bij ons ophalen. Dubbel zoveel bezoekers en telefoons dan normaal. Ja, ik moet me niet vervelen. Er is wel één voordeel : de werkdagen gaan nog vlugger.

Ach, nog 2 weken en dan is de rush voorbij en hebben we zomeruur voor 2 maanden. Ik mag dan al om 16 uur afsluiten.

-> De tickets zijn gekocht voor het volgende seizoen voorstellingen in de Stadsschouwburg. We weten weer waar naartoe. Er zitten dingen tussen waar we echt naar uit kijken en hopen dat alle optredens/toneel stukken zo goed zijn als we denken. We hebben onze favoriete zitplaatsen kunnen bemachtigen zodat mijn schat, mits toestemming, foto’s kan nemen zonder mensen te storen. Meer hierover hier of op zijn blog : http://www.stippypictures.wordpress.com

8 thoughts on “Allemaal goed nieuws.

  1. wow, ik zou ook wel minder willen werken, maar financieel wordt dat een dobber vrees ik.
    Ik heb woensdagavond ook onze cultuuravondjes vastgelegd!
    Kijk er alweer naar uit…

  2. Hopelijk verschijnt er hier toch ook af toe eens iets over de optredens/toneel die jullie gehoord/gezien hebben. Alleszins veel plezier in het theater.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s