Moods!

Dit is de nieuwe naam die ‘Klinkers’ moet doen vergeten. Met minder nevenactiviteiten en zomerse muziek willen de organistoren het publiek naar Brugge lokken.

Met Binti en Susan Vega als openers zijn ze daar alvast in geslaagd.

Binti zijn 6 zussen uit het Gentse met Egyptische roots. Ze zingen zeer mooi harmonieus en brengen covers maar ook eigen nummers. Ik vond ze wat zeemzoet maar weinigen deelden mijn mening, aan de reacties van het talrijke publiek te horen. Elk zijn ding, hé.

tn_IMG_7814

 

Om 22 uur mocht Susan Vega aantreden. Geflankeerd door een drummer en een gitarist bracht ze nieuwe en (op het einde van de set) ook oude nummers. De Burg was ondertussen vol gelopen en zelfs onder de bomen bleven de mensen zitten luisteren. Ze vroegen (vaak) en kregen (dan ook) ‘Luka’, ‘Toms’ Diner’, ‘Marlene on the Wall’, … te horen.

tn_IMG_7884

 

Er was eventjes een moment waarop ik dacht dat ze het zou aftrappen want iemand in het publiek werkte duidelijk op haar zenuwen. Geen idee wie of waarom, maar na een overlegmoment, tussen 2 songs in, tussen de gitarist en iemand van de organisatie, die duidelijk maakte dat hij er niets kon aan verhelpen, deed ze toch verder.

tn_IMG_7943

tn_IMG_7839

Ik ben niet zo voor haar want iemand die zing over huiselijk geweld en het niet veroordeeld (Luka), kan niet op mijn sympathie rekenen.

Ook heb ik er niet veel van gezien omdat grote mensen (letterlijk) blijkbaar allemaal vooraan wilden staan en wij, de kleine medemensen, zo het zicht op haar ontnomen werden. Ik heb ondertussen de mooie gebouwen bewonderd en mooi zijn ze zeker.

Gelukkig waren we met vrienden en konden we tussen de optredens door en achteraf de avond (laat) afsluiten met leuke gesprekken en drank (geen Rodenbach dus gewone pinten) in goed gezelschap. Zo werd de avond toch nog leuk.

Zoals gewoonlijk kan je het verslagje van mijn schat en meer van zijn foto’s terug vinden op : http://www.stadsomroep.com

2 thoughts on “Moods!

  1. Geen onverdeeld succes dus.
    Een vreemde opmerking: ‘iemand die zing over huiselijk geweld en het niet veroordeeld’. Het is niet dat ze het ophemelt of goed keurt. Ze geeft eerder een objectieve beschrijving van iemand die mishandeld wordt. Het was, toen ze dat lied schreef, ook niet bepaald een gewoonte om liedjes te schrijven over dat soort onderwerpen. Er moet over gepraat kunnen worden want enkel veroordelen helpt uiteindelijk maar zelden. Geen idee wat ze in interviews allemaal gezegd heeft over dat lied maar het wordt toch veel gebruikt in campagnes tegen huislijk geweld en het heeft ook veel mensen aangezet om te reageren ertegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s