Strand, spelen, preview en gesprekje.

Het was een drukke dag gisteren. Ik was nog doodmoe van de eerste werkweek maar aangezien ik beloofd had om ook dit jaar opnieuw mee te ‘spelen’, moest ik dat dan ook doen, hé. Ik was toch zo graag thuis gebleven met de poezen …

Om 12 uur zo vlug mogelijk naar huis, de poezen eten geven, eventjes spelen met Nory, vlug-vlug een halve smos opknabbelen, een stuk keukenpapier rond mijn geschonden teen, een sok erover en zo in mijn laars, een collega van mijn schat ophalen en op naar Oostende.

We hadden vlug gevonden waar het zou door gaan en na korte tijd was iedereen ter plaatse en kon eraan begonnen worden. De zon was van de partij en het was niet te warm.

Eerste spel op het strand : een zandkasteel bouwen rond je vlag. Deze zou gekeurd worden op schoonheid/originaliteit en de langst overeind staande vlag.

IMG_9046

   IMG_9048

Tweede spel op het strand werd gespeeld door 3 leden van een team : een mand met nat zand dragen, iets verder 3 zandtaartjes maken, weer iets verder 10 keer na elkaar met de palletjes het balletje naar elkaar spelen, terug naar de zandtaartjes iemand in het net draaien en die naar het startpunt dragen (of slepen zoals sommige deden).

IMG_9096

 

IMG_9086

IMG_9100

   IMG_9111

Derde spel op het stand : 1 lid moest met de balkjes de boomstronkjes buiten de cirkel gooien. De andere brachten de bakjes terug bij de smijter.

IMG_9075

Dan terug naar de vloedlijn om te wachten tot de vlaggen van de zandkastelen zouden vallen. Aangezien die niet wilden omvallen, werden die punten niet verdeeld. Ze werden er dan uit getrokken.

IMG_9127

   IMG_9149

Terug binnen moest 1 lid van het team 100 gr garnalen pellen terwijl de rest 10 foto’s kreeg van Noorzeevissen om te benoemen. Wij hadden er 6 van de 10 en mijn schat was niet de laatste in het garnalenpellen.

Zo was het al vlug 16u30 en dus hoog tijd voor de prijsuitreiking. Wij waren gedeeld 6de op 15 ploegen. Niet zo slecht voor ons doen. Iedereen tevreden, goed geamuseerd en goed gelachen. Hoog tijd voor een natje en een droogje.

IMG_9179

   IMG_9196

We zijn iets langer gebleven dan gewoonlijk omdat we in Oostende bleven voor de preview van de eerste 2 afleveringen van Vermist, in aanwezigheid van enkele van de cast en crew. Dit in het kader van het Film Festival Oostende. Terwijl we nog iets dronken in afwachting dat we om onze gratis tickets mochten, hebben we veel mooi volk zien passeren. Net voor de afleveringen zouden beginnen, werd een woordje gesproken met de aanwezige Joke Devynck, Stan Van Samang, Marieke Dilles en de regiseur van de afleveringen.

IMG_9226

Het waren spannende afleveringen, goed geacteerd, het ritme zat er pats op en goed gemonteerd. We kijken al uit naar 30 oktober want dan komt de nieuwe reeks terug op het scherm.

Achteraf hebben we een praatje gemaakt met Joke Devynck en Marieke Dilles. Beide zeer sympathieke dames, steengoede acteurs en hebben het zeker niet hoog in hun bol, integendeel. Ze vonden onze feedback en opmerkingen zeer leuk. Ze vroegen zelfs onze mening over nog meer dan we eerst gezegd hadden. Omdat we Johan Heldenberg, de man van Joke, nog eens ‘goeiedag’ wilden zeggen maar hij niet kwam opdagen, zijn we naar huis gegaan want ik wilde de poezen zien.

Eens thuis de poezen eten gegeven (wat waren we blij elkaar terug te zien !), mijn teen geïnspecteerd (het hing er nog aan en moet niet geamputeerd worden 😉 ) en vlug naar ons bed. Ik was steendood van moeheid maar toch zo blij dat ik mee geweest ben. Het was een leuke dag !

Foto’s : © Stippy Pictures

8 thoughts on “Strand, spelen, preview en gesprekje.

  1. Een leuke namiddag: goeie organisatie, aangenaam gezelschap en als toemaatje nog wat beroemd volk (op de foto). Ik ben blij dat je je goed geamuseerd hebt.

    • Ik zou zoiets met mijn werk willen doen maar ik vrees voor de opkomst en inzet, daarom doe ik mee met het werk van mijn schat.
      We spreken ze gewoon aan, alleen wanneer ze in ‘functie’ zijn, en meestal zijn ze zeer vriendelijk en lief. De foto’s van mijn liefste helpen ook, natuurlijk. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s