Waregemkoerse 2013

We waren er weer bij : persbadges rond onze nek, Mia op de VIP-parking, elk een fototoestel op onze buik, klaar om elke race en speciale hoed te fotograferen.

Het was warm maar niet zo heet als verleden jaar. Het feit dat ik niet in het zwart gekleed was, heeft ook geholpen. Kwestie van te leren van je (dress)fouten.

Ik was er niet gerust op omdat we de poezen in het afgesloten huis hadden achter gelaten. Het was de bedoeling dat Kira zou buiten blijven maar toen we vertrokken lag ze zo mooi te slapen, dat we het niet over ons hart konden krijgen om haar buiten te zetten. Ze heeft er tenslotte niet om gevraagd dat Nory in huis kwam. Zo moesten ze 9 uur aan een stuk, zonder mijn toezicht, samen door brengen. Als dat maar goed kwam.

Eens ter plaatse, tussen de massa, bij de vrienden, tijdens het foto’s nemen, het nuttigen van een koele Rodenbach, … moet ik toegeven dat ze soms eens uit mijn gedacht waren.

We hebben mooie races gezien, een paard met een gebroken voorbeen (akelig !), gelachen bij de vrienden, … Ja, het was leuk (buiten dat paard, natuurlijk) !

We zijn naar de persruimte gegaan voor het interview met de eigenaar die 3 jaar na elkaar de Grote Prijs gewonnen had en de winnende jockey. Deze laatste had 3 keer gewonnen die dag. Goed bezig ! Ze zijn gaan lopen met 38.000 euro, volgens iemand met wie ik heb zitten praten. Daar kan je het al eens voor doen, hé.

Toch, zo rond 19 uur, na heel de tijd in de zon van hier naar daar te zijn gegaan, wevend tussen de massa, zat ik me te vervelen in de Naessens Tent. We hadden door het interview de trekking van de winnende Hoed gemist en daardoor was mijn schat nog iets gaan trekken. Toen hij terug kwam zei ik hem : I’m getting to old for this shit ! Ik wil naar huis, naar de poezen. Ik had het warm, voelde me oud, dik, moe en ongerust.

Na nog de laatste drafren getrokken te hebben zijn we richten autocar gegaan die ons, onder politiebegeleiding, naar de parking en Mia bracht. Een klein uurtje laten waren we thuis.

Wat vonden we daar ? Nory, duidelijk pas wakker, die blij kwam aangelopen en Kira die boven lag te maffen. Iedereen gezond en wel. Oef !

Foto’s ? Ja, hier heb je er enkele (van de overgebleven 150) :

DSC_0016

DSC_0027

DSC_0063    DSC_0083

DSC_0165DSC_0218

DSC_0225 DSC_0295

DSC_0298 DSC_0309

DSC_0500 DSC_0519

DSC_0540

Foto’s © Micheleeuw.

Advertenties

12 thoughts on “Waregemkoerse 2013

  • Ja, de sfeer is zeer speciaal.
   Het is veel te kostelijk om het dier te laten genezen, dus ja, nog in die dierenambulance heeft het een ‘spuitje’ gehad en dezelfde avond zal het ‘aan de haak’ gehangen hebben. Lang heeft het niet afgezien, gelukkig, het arme dier.

   • Dat vind ik toch raar: voor een huisdier zou een mens al gauw (veel) geld uitgeven om het gezond te houden/krijgen maar zo’n paar maken ze direct af. Nooit goed begrepen.
    Mooie sfeerfoto’s.

    • Het moet in de plaaster voor zeer lange tijd en er kan nooit gezegd worden of het opnieuw goed zal kunnen gebruikt worden, laat staan nog een koers winnen. En het is enkel om te winnen dat die dieren bestaan, hoor. Het zijn geen huisdieren … Ik zou het ook liever anders zien.
     Bedankt.

     • Er bestaan nochtans maneges waar ze oude politiepaarden opvangen: die hebben daar een rustige ‘oude dag’. Waarom dan een paard met een gebroken been direct af maken? Zelfs met gebroken been kan het voor nageslacht zorgen. Als dat echt te duur is, zouden ze beter helemaal geen paarden houden.

      • Politie- of manegepaarden kosten tot 2500 euro in aankoop. De dekking van een renpaard is al zoveel ! De verzorging is niet zo duur als de luxe renpaarden. Het moet al een heel speciale bloedlijn hebben om er na zo’n breuk nog mee te kweken. Een ruin (gesneden hengst) is er zeker aan voor de moeite. Renpaarden worden niet ‘gehouden’, daar wordt mee gewerkt, op gewed, mee gewonnen, … Ze worden niet bezien als een dier maar eerder zoals een race-auto. Presteren ze niet genoeg : aan de haak. Heel soms belandt er nog eentje in een manege of in een jumping/country cross. Jammer, maar zo zit dat wereldje in elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s