Over de jongen die niet wilde opgroeien.

Ja, we zijn gisteren naar Peter Pan, The Never Ending Story, The musical gaan kijken.

     IF

Mijn schat had iets goed gevonden : met de auto naar Gent, daar de bus op naar Vorst Nationaal. Het zouden goede plaatsen zijn. Dit alles voor een goede prijs.

Ik kon me erin vinden want ik ga niet graag naar onze Hoofdstad en rij er zeker niet zelf binnen. Daarom dat ik nooit naar Vorst ga. Er mag komen wie er wilt : mij zien ze daar niet. Tot gisteren dus.

De afspraak was in het Capitool te Gent. We vertrokken ruim op tijd want Bob, mijn gps, wil niet meer mee. Ik moest nieuwe kaarten laden. Dus de oude kaarten eruit en de nieuwe erin, een makkie zou je denken. Zo is het al enkele keren vlot gegaan maar deze keer niet. Blijkt dat er geen plaats genoeg is voor de nieuwe ! Ik kan geen plaats maken door enkele ‘favorieten’ eruit te gooien want er zitten geen kaarten meer in. Dan maar rechtstreeks proberen aan de pc, maar daar laadt Bob 8 uur op, terwijl het nooit meer dan enkele uren kan/mag duren, volgens de handleiding. Tot overmaat van ramp kan ik niets ermee doen terwijl hij aan het laden is. Pff ! Dit alles om te zeggen dat mijn schat voor Bob zou spelen en me naar het Capitool zou navigeren.

Geef me toch maar Bob want mijn liefste begrijpt het concept ‘richting’ niet goed. Naar Gent rijden op de E40 is geen probleem, maar dan moet ik ergens een afslag nemen want anders rij ik toch Brussel binnen. De routeplanner vermeldde afslag ‘richting’ Antwerpen. Mijn schat zei : maar we gaan naar Gent en moeten Antwerpen helemaal niet hebben. Ik heb toch die afslag genomen en zag toen ‘Gent’ en ‘Gent Centrum’ staan. Aan 120 km per uur, op een nat wegdek, met honderden auto’s rond me en iemand naast me die zegt ‘je rijdt verkeerd !’ is het niet leuk. Dat kan ik verzekeren. Ik heb dan geroepen : vanaf nu rij ik rechtdoor tot je me zegt waar ik moet afslaan ! Ja, het was weer gezellig. NOT ! Zo zijn we er, met enkele omwegen, toch op tijd geraakt. Oef !

Ons aanmelden, een gratis drankje, vlug eens gaan plassen, een sigaretje roken en daar was de bus. Eens iedereen gezeten was, kregen we te horen dat we (nog) betere plaatsen zouden krijgen. Hoera ! We kregen ook een ‘goody-bag’ met daarin vele leuke flyers, postkaarten, magneten, … Bedankt !

003

005

thumb_im4

012

De musical zelf was schitterend ! Tinkerbell vertelt het verhaal off screen, in de taal van de show. Bij ons was dat Karen, de ex-K3, in het Nederlands. Verder wordt er niet gesproken, alleen gezongen. Het zijn bekende liedjes van diverse artiesen die het verhaal ondersteunen zoals : I am sailing, One day I’ll fly away, Angels (Robby Williams), … Het vlieg- en stuntwerk mocht er ook wezen en het ‘ondersteboven’-gevecht tussen Peter en Haak, weten we niet hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben. Met lichten en projectie werd het podium steeds opgetoverd tot een totaal andere locatie. Prachtig gedaan ! Eén min-puntje : soms stond de muziek te luid en kwam het live-gezang er niet boven. Dat Peter, gespeeld door een Nederlander, ons in het Frans vroeg om ‘te geloven in elfjes’, vond ik eerder scharmant.

IF

Nadien allen terug de bus op en naar Gent. Na een uurtje konden we naar de auto en na een vlotte rit waren we thuis.  De poezen waren blij ons te zien en wij hen. Buiten die kleine, maar hevige, discussie was het een zeer geslaagde avond.

Ik heb ook geleerd dat er een Park & Ride is om dan met het openbaar vervoer naar de zaal te gaan. Net zoals we nu al doen wanneer we naar het Sportpaleis gaan. Dat zal ik toch eens onderzoeken want dan zouden we toch misschien naar de Royal Andalusian Ridingschool (dat is hoog-dressuur, te vergelijken met de Spaanse Hoge Ruiterschool van Wenen) kunnen gaan kijken in februari. En wie weet, als dat zou mee vallen, naar wie/wat dan nog ?

8 thoughts on “Over de jongen die niet wilde opgroeien.

  1. Mijn dochter niet tegengekomen, die is gisteren ook geweest. Met de trein trouwens. Vanuit ‘ons’ station (ligt op de lijn Brugge-Gent) naar Gent, daar overstappen naar Brussel-zuid en van daaruit rijdt er een boemel naar Vorst, en het station is blijkbaar vlakbij Vorst-Nationaal.

  2. Naar zo’n grote events ga ik ook altijd naar een park en ride, of ergens rustig parkeren en dan met de tram of bus verder :-). Anders is het vaak geen doen. Leuk dat het zo’n fijne avond is geworden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s