Historium – Historisch Brugge in 3D.

Mijn schat heeft er alweer voor gezorgd : hij is in de rij gaan staan zodat we, als Bruggelingen, gratis tickets hadden voor Historium.

Gisteren moesten we ons een kwartiertje voor tijd aanmelden. Net goed, konden we al eens rond neuzen. Zo was er het touchscreen waarop je al een ‘sneek preview’ kon bekijken en ook een ‘making of’. Ik leerde van een vriendelijk medewerkster dat er telkens 24 personen per keer werden toegelaten, dat er 7 themakamers zijn en dat je na 35 minuten klaar bent met dit gedeelte.

Toen was het onze beurt en natuurlijk vond mijn schat zijn kaartje niet meer. Tja, zoveel zakken (broek, 2 vesten, fotokoffer) waar overal papiertjes inzitten. De vriendelijke dame liet hem toch door, Bedankt ! Na de rondgang vond hij het dan toch in zijn achterzak …

Wat we te zien kregen op grote beeldschermen was verbluffend ! We kregen een inzicht op het Brugge anno 1435 : de haven (de Markt !), het tolhuis (ambtenaren-gedrag was er toen ook al), een papegaai die ontsnapt en rond Brugge vliegt (zo zien we de stad en bouwwerken vanuit een ander perspectief), de thuis- en kinderarbeid (paternosters maken), het schildersatelier van Jan Van Eyck , de badhuizen, … We hebben de geuren opgesnoven, sneeuw zien vallen, de mist zien opkomen ,de geluiden gehoord … Het is een verhaaltje met (natuurlijk) een happy end, gebracht door bekende acteurs.

Er mogen foto’s genomen worden, maar zonder flits en laat dit nu net de specialiteit zijn van mijn liefste.

Na de rondgang kan je nog de After Show bezoeken en dat hebben we natuurlijk ook gedaan. Daar hebben we nog meer geleerd over de stad in de Middeleeuwen. Er is ook een bijhorende chocolaterie en souvenierwinkel, maar daar zijn we vlug door gelopen. Ook hebben we geen Duvel gedronken in het Duvelorium (Grand Beer Café).

Het is zijn 11 euro meer dan waard ! Een echte aanrader !

Na dit interactief museum kan je het Brugge van de 21ste eeuw bezoeken en vergelijken. Je kan ook rond lopen op de Kerstmarkt en breng jullie schaatsen mee want de ijspiste is er ook terug. Wie niet genoeg van ijs kan krijgen : op het stationsplein is het IJsscluptuurfestival ook al geopend.

Ik zou geld moeten krijgen voor zoveel reklame, maar aangezien het allemaal meer dan de moeite waard is, doe ik het met liefde.

6 thoughts on “Historium – Historisch Brugge in 3D.

  1. En dan is er in het Oude Sint-Jan ook nog iets met bloemen dat ook de moeite waard is. Er is veel te bezoeken deze winter in Brugge. Leuk dat foto’s genomen mag worden – zonder flits is al goed genoeg. 😉 Leuk verslagje. Ik zal ook eens daar binnen gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s