Niet veel maar, toch een beetje dit en dat.

Veel heb ik niet gedaan in die 4 weken dat ik thuis was. Ik moest voor mezelf zorgen en dat heb ik gedaan.

Dit met grote hulp van Neelix, die me terug aan het lachen kon brengen : niets beter in huis wanneer je ‘niet meer zo groot bent’ dan een kitten. We hebben ons al zot gelachen met al haar kapriolen. Ja, het is een kattin. Dat is nu duidelijk. Alleen jammer dat Kyra niet met haar wil spelen en er soms bang van lijkt. Ik probeer haar (Kyra) zoveel mogelijk in ons leven te betrekken, maar ze is ofwel boven ofwel buiten. Heel jammer want dat was zeker niet de bedoeling …

Ik mis mijn Toyah nog steeds maar het zit al meer op de achtergrond. Ik ben zo nu en dan nog triestig maar loop toch niet meer heel de dag te huilen.

We zijn naar enkele optredens/voorstellingen geweest :

 • ‘Verre Vrienden’, een theaterstuk in de Stadsschouwburg. We hadden het al eens gezien, maar dan in de Nederlandse uitvoering. Ik vond de Belgische beter.
 • Steve Harley was schitterend ! Met slechts een violist en een toetsenist heeft hij heel de Stadsschouwburg aan het zingen gekregen. Kippenvelmoment !
 • ‘A Brief Hystory of Hell’, een theaterstuk in de MagdalenaZaal vond ik minder, maar dat is mijn persoonlijke mening want mijn schat vond het zeer goed. Lullen over kunst, daar kan ik nu eens niet goed tegen tenzij ik het zelf doe en daar ging het stuk nu over …

We zijn naar vrienden gaan eten en hebben er een ‘avondje’ van gemaakt. Mijn goede vriendin zag direct dat ik ‘er nog niet volledig was’ en begreep waarom ik geen zin had in vele Rodenbach’s. Al deed het deugd eens uit huis te zijn, ik was toch blij terug in mijn nestje te zijn bij mijn poezen.

Ik heb een laptop gekocht en zit er nu mee dit te schrijven.  Het is een Q-Fore met Windows 7, gekocht bij Framo. Dit alles op aanraden van een goede vriend die er zeer veel van weet.

 • Waarom moest ik nu nog zonodig een laptop erbij hebben ? Lekker in de longchair bloggen terwijl mijn schat aan de pc de Megascore doet. Ik kan er natuurlijk ook mee buiten, deze zomer wanneer het te lekker weertje is om binnen te blijven. Zalig !
 • Het is volledig de MIJNE ! Mijn liefste mag er eens naar kijken maar dan van ver. Ik bepaal wat er op komt, dus geen brol die alles trager maakt.
 • Het is uitsluitend om te bloggen en op Spigo spelletjes te spelen. Ook om mijn dagboekje bij te werken dat ik begonnen ben wanneer neelix in huis is gekomen.
 • Waarom daar ? Omdat het niet ver van onze deur is en we het te voet zijn gaan bestellen. De service is zo goed dat hij de volgende dag, in zijn middagpauze, is gekomen om alles te installeren.
 • Waarom een Q-Force ? Het is volledig Belgisch : zowel van onderdelen als van samenstellen. In deze tijden is het beter in inlands te kopen, hé. En natuurlijk is het een goed toestel, dat is. Met grote toesten (voor mijn lange nagels), een groot scherm, niet zwaar (geen pijn aan de knieën), zeer vlug (omdat er niet veel op staat/mag), …
 • Waarom Windows 7 ? Omdat de 8-versie nog niet volledig op punt zou staan en dat nog 6 maanden kan duren. Ik kan later altijd (goedkoop) de 8 laten installeren.
 • Ik wilde eigenlijk zo een met een touch screen met Windows 8, maar die uitvoering is (nu nog) veel te duur. De volgende, binnen enkele jaren, dan maar ?
 • Ik moet het nog een naam geven. Suggesties ?

Maandag ga ik terug werken.

 • Ik ben er niet echt gerust op maar probeer me er nu nog niet druk in te maken.
 • Ik ga maar voor een halve dag want ik wil de poezen niet te lang alleen laten, zo voor de eerste keer. Prachtige uitleg, hé.
 • Ik zal veel moeten lezen om weer ‘mee’ te zijn dus veel dossiers zal ik nog niet kunnen/moeten doen.
 • De nieuwe werking ? Dat zal ik daar wel zien. Ik ben tenslote slim genoeg om het ook te leren en ik zal er mijn tijd voor nemen. Ik zal ook vlug genoeg horen van mijn collega’s hoe ‘automatisch’ alles werkt …
 • Het is maar voor 2 weken en dan ben ik opnieuw 5 weken thuis. Dat zal ik wel overleven, hé.

Zo, nu zijn jullie weer mee.

Advertenties

10 thoughts on “Niet veel maar, toch een beetje dit en dat.

 1. Ik had je een Apple laptop kunnen aanbevelen maar die kosten toch wat meer en dat wou ik je niet aandoen. Windows 8 lijkt me een raar ding – toch op een pc.
  Een leuke samenvatting van je verlof.
  Een naam voor een laptop? Oesje. Ik geef aan weinig dingen een naam – alleen aan levende dingen eigenlijk.

  • Een Apple is ook niet compatibel met de pc en ken ik niet, dus daar zou ik eerst nog moeten mee leren werken. Niet evident op mijn leeftijd. 😉
   Ik geef aan alles een naam in de hoop dat ik het dan niet verkeerd benoem …

 2. normaal laat ik nieuwe dingen even inwerken, zodat de “kinderziekten” er uit zijn, maar deze keer wou ik direct mee met het Windows 8 verhaal. En het is zoals verwacht…niet alles verloopt even vlotjes. Vooral m’n favoriete browser, Mozilla Firefox, heeft problemen met dat nieuwe besturingssysteem. Zodoende noodgedwongen een tijdje Internet Explorer aan het gebruiken…
  Het is handig als die computerwinkel dicht bij huis is, want je kan toch zo maar plots problemen hebben.
  Alvast succes met je “wederoptreden”, Mich!

  • Het was een ‘gekregen’ laptop, dus zou ik ook direct met Windows 8 beginnen. Hopelijk duurt het geen 6 maanden voor alles goed werkt. 😉
   Hier werkte alles perfect, tot vandaag : geen internet meer. Gebeld met Telenet en het zou aan de ‘router’ liggen … Ik heb nu enkel internet op de laptop, verbonden met de kabel … Pff !
   Bedankt. Hopelijk gaat alles vlot. 🙂

 3. Die vijf weken dat is iets om naar uit te kijken, en die 2 weekjes werken tussendoor die zullen wel voorbijvliegen!!
  Ik ben blij te lezen dat je het ‘gewone’ leven stilletjesaan weer op durft nemen, maar er is geen haast bij, op je eigen tempo he…

  • Op het werk hebben ze me vandaag laten doen, maar morgen zal dat anders zijn, vrees ik. Ach, ik zal mijn best doen en kijken wat ik er van ken … Gelukkig zullen het meer zeer korte weekjes zijn. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s