The 57.

Dat is de naam van het restaurant waar we gisteren met vrienden zijn gaan eten. Met vijanden zou belachelijk zijn, geef toe.

Het is het restaurant dat de zonen van onze vorige buren, de Kosovaren, zo’n 6 maanden geleden hebben geopend. Het waren en zijn zo’n lieve jongens/mannen. Betere buren kon een mens niet wensen. We zijn eigenlijk jammer dat het huis te klein werd en ze moesten verhuizen. Maar dit terzijde.

Ik had recentelijk vernomen dat de jongens een restaurant met franse keuken hadden geopend in het centrum van Brugge. In de Wollestraat 29/A, om precies te zijn. Meer in het centrum is moeilijk.

Het werd hoog tijd dat we met die vrienden weer eens gingen uit eten. Ja, het moet passen voor iedereen, hé.  Daarom hadden we afgesproken bij de eerste datum dat het voor allen schikte. Dat was dus gisteren.

Ik had aan de jongens beloofd om zeker eens te komen en aangezien we zelden op restaurent gaan, was dit de geschikte gelegenheid. Zeg nu zelf : slim van mij, hé. 😉

Het was eventjes zoeken want al staat er een bord aan de straatkant, je bent er zo voorbij. Daar moeten ze nog iets aan doen of moet het zo van ’t Stad ? In elk geval, we zijn het portaal binnen gegaan op de rode loper, langs de verschillende winkels, naar beneden het restaurant binnen. Het was er fris, ruim en zeer verzorgd. Doni verwelkomde ons met open armen. Hij had een tafel voorzien aan het water, ja het terras ligt aan de Rijen, en ook ene binnen moest het regenen of (te) koud zijn. Attent is hij altijd geweest. We hebben ons natuurlijk buiten gezet want de Weergoden waren ons gunstig gezint, waarvoor dank.

Het eten was voortreffelijk ! We hebben gegeten dat we rolden ! De bediening was correct en vlot.  De rekening achteraf niet : bleek dat ze het aperitief en dessert niet aangerekend hadden. Natuurlijk had ik dat pas veel later gezien, ja ik controleer dat niet zo goed, zeker wanneer ik betaal met mijn kaart. Lang leve de gsm zodat ik direct kon bellen om het te melden. Ik wilde niet dat ze dachten dat we zouden profiteren. Doni stelde me gerust : hij had het zo doorgegeven. Omdat we zo’n goede buren waren geweest en hen ook geholpen hadden. Ik vermoed ook omdat we hen direct hebben aanvaard al zijn het Moslims. Ik weet nog de (letterlijke) zucht van verlichting ze slaakten toen ze het ons vertelden. Ik vond dat goed want zo kon ik hen bestoken met allerlei vragen over hun cultuur, wat zij leuk vonden.

We hebben hen de raad gegeven vlug iets te doen aan hun website want die is niet goed. Ook hebben we beloofd om eens deftige foto’s van de zaak te komen nemen. Die kunnen ze dan gebruiken voor publiciteit.

Ik kan maar 1 ding zeggen : Allen daarheen ! Wie weet, als je gaat met mijn complimenten, dat je ook de aperitief gratis krijgt ? Ik beloof niets, alleen dat je het niet zult beklagen !

14 thoughts on “The 57.

  • Wat ben je vlug met je reactie : ik was nog aan het bijwerken want ik had weer op een verkeerde knop gedrukt …
   Ze serveren Franse keuken anders, vrees ik, zou ik het niet lusten …
   Alleen hun papa is een échte Moslim en doet vb de vasten correct, hun mama, zus en vrouwen dragen geen hoofddoek, de zonen zouden wel eens een biertje drinken, … Hadden ze het niet gezegd, ik zou het niet geweten hebben. Wel steeds bereid om te helpen, altijd vriendelijk, de (vettige) koekjes na de vasten heel lekker, steeds vragen om op de koffie te komen, … Zeer lieve mensen !

 1. ha ja, dat snel reageren is ambetant hé 🙂 ’s nachts schrijven is gemakkelijker, maar dan heb ik het soms ook voor 🙂
  we zijn soms wel eens in Brugge, ben net eens gaan zien (google street view is nu toch echt de max hé, al is het wslk nog een vorige uitbater) het is aan de markt, dat kan wel eens lukken!
  leuk weekend!

 2. Ik ben toevallig op je blog beland, toffe blogposts! 🙂
  En Mosslim of niet, wat maakt het uit? Als de mensen zich mooi integreren (wat je vrienden wel lijken te doen), wordt de wereld nog zo interessant! 🙂 Blij dat jij er ook zo over denkt!

  • Welkom ! Neem een stoel en zet je bij ! Bedankt.
   Ze zijn geïntegreerd, werken zich te pletter, zijn lief en behulpzaam, … Ik zeg : leven en laten leven ! En zij ook ! 🙂
   Blij dat jij er ook zo over denkt. Er zouden er meer als wij moeten zijn …

 3. Jullie hebben de verkeerde bon gegeven in dat geval. 😉
  Hij is voor een restaurant hier in de buurt.

  Ook alvast bedankt voor de andere bonnen, die van de zonnebril kunnen we goed gebruiken, want mooses bril is bij de verbrijzelde ruit uit de auto gejat. Veel dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s