Lachen met Bob, mijn nog steeds vrouwelijke Mio.

Zoals ik reeds in een reactie vertelde noem ik mijn Mio GPS dus Bob. Waarom ? Omdat er niemand in onze familie/vriendenkring zo heet en er dus geen verwarring mogelijk is. Ook omdat ik het leuk vind en ik het kan.

Dat de stem nog steeds vrouwelijk is, zal ik later eens proberen iets aan te doen.

Over stem gesproken : de Vlaamse stem wil (nog) niet, ook iets om later uit te zoeken, en aangezien ik niet hou van die Noord Hollandse taal, heb ik het op Engels gezet.Β  Het is leuk om hem (haar) te horen zeggen : ‘Where possible, make a U-turn’.

Het is echt hilarisch om de straatnamen in het Engels te horen. Knokkelaan wordt Knocklan (van knockingen of knight). Zeestraat wordt Zeistrat. Steenweg is echt onmogelijk om te verstaan. Gelukkig ken ik de weg zelf.

Ik probeer Bob nog steeds uit dus laat ik hem (haar)Β de weg naar huis aanduiden en naar het werk. Niet dat ik hem (haar) volg want ik zou vele km’s omrijden. Ik zal ook eens moeten zoeken waar ik het moet instellen dat hij niet altijd de grootste wegen neemt.

Eens ik ergens naartoe ga waar ik nog niet geweest ben, zal ik het wel terug op Nederlands of (hopelijk) Vlaams zetten.

Wat me wel opgevallen is dat er vele mensen rijden op hun GPS en niet meer zelf denken of zelfs naar de verkeersborden kijken ! Dit is me vele keren opgevallen : Bob zegt dan ik 90 km/h mag rijden maar een verkeersbord zegt 120. Ik rij dus 120 en moet opletten om geen voorligger aan te rijden omdat die niet harder dan 90 gaat. Of de snelheid is beperkt naar 50 maar Bob zegt 70. En maar duwen in mijn kont omdat ik geen 70 rij !

Eens die auto’s operationeel zijn die volledig op gps rijden, zullen er vele rare toeren gebeuren en wees bereid om vele boetes te betalen.

12 thoughts on “Lachen met Bob, mijn nog steeds vrouwelijke Mio.

 1. Wie weet slagen ze er ooit in om die gps continu mobiel te houden zodat alle verkeerswijzigingen er meteen opkomen. Maar dan mogen ze natuurlijk niet te veel knoeien met plotseling verkeersborden of omleidingen veranderen.
  Voor zover ik weet staat gps nog niet in het verkeersreglementlijstje van politie-agent, verkeersborden, verkeerslichten waarnaar je MOET ‘luisteren’… Gelukkig zijn er nog wakkere chauffeurs zoals jij he!

  • Alle wijzigingen er direct op, dat zou een grote vooruitgang zijn. Op te lossen door in die borden een zendertje te bouwen.
   Ik vond het vreemd dat er zoveel auto’s reden zoals Bob zei dat het moest. Ja, ik was (eens) wakker. πŸ˜‰

 2. Dolle pret met de Mio! Zoveel is zeker πŸ™‚

  Ik spreek er ook tegen als hij zegt: “Ga hier links!” Dan zeg ik: “Neije, neije, neije! Ik ga langs rechts! Herbereken maar!” πŸ™‚

 3. mijn gps heeft me al duizenden nutteloze kilometers uitgespaard. De beste uitvinding ever. Maar inderdaad: toch alert blijven, zeker in Oostenrijk, daar stuurde hij ons constant het ravijn in. Gelukkig (?) luistert mijn man zelden naar een vrouw πŸ˜‰

 4. vreemd dat je die Vlaamse stem er niet op krijgt, Mich
  Klakkeloos je gps volgen is niet ongevaarlijk, daar zijn al talrijke voorbeelden van hΓ©…

  Groetjes!

  • Maar dat engels is veel grappiger en minder irriterend ! Voor ik ergens naartoe moet waar ik nog niet geweest ben, zal ik eerst de handleiding goed lezen en het correct instellen. πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s