Poezen en vogels.

Deze ochtend zat ik hier aan de pc wat te surfen toen ik opeens de kleine poes zag komen afgelopen met iets in haar bek. Ik stormde naar hun deurtje om haar de toegang te beletten. Zo dichtbij zag ik dat ze een vogeltje gevangen had en dat het nog leefde ! Terwijl ik de schuifdeur open deed riep ik : ‘Laat los ! Laat los !’ , maar ze liep ermee onder de tuinbank. Ik greep naar mijn tuinschoenen. Ze zag wat ik wilde doen en liep verder de tuin in. Ik was nog aan het sukkelen om die verdomde dingen aan mijn voeten te krijgen toen ik zag dat ze het diertje los liet. Tot mijn groot genoegen zag ik het, na enig gefladder, weg vliegen. Hopelijk kan het zijn leven verder zetten en is het alleen maar geschrokken. Ik heb er geen foto’s van, natuurlijk.

Dit deed me denken aan enkele dagen geleden. Mijn schat had een kastdeur open gedaan. Niets bijzonders zal je zeggen en gelijk heb je, ware het niet dat het potje met nootmuskaat uit de kast viel. Hij heeft alles opgekuist, of zo dacht hij. We keken alle 2 heel vreemd op toen we onze kleine poes zagen wentelen en keren op net dat plekje. Ik wist niet dat nootmuskaat hetzelfde effect op hen heeft als kattekruid !

   

Ook heb ik een foto genomen van mijn prachtige grote Toyah. Het viel me op hoe groot hij geworden is. Ik heb enkele foto’s opgezocht van de eerste dagen dat hij en zijn zus Chewy bij ons waren.

     

Mijn fototoestel ligt hier naast me voor het geval er vogels komen eten aan de vele voederbollen die mijn liefste heeft opgehangen aan de wasdraden. Ik zal het moeten geloven dat die van de Aldi/Lidl niet zo gegeerd zijn want alleen deze vogels komen ervan eten :

 

 

 

 

 

Maar geef toe : zijn er een lievere poezen dan deze ? Wanneer hij zo naar je kijkt zou je toch direct die beefsteak uit de frigo halen en het hem geven, hé. Geen wonder dat de Temptations zo vlug op zijn.

Ook de kleine Kira kan er weg mee :

Ach, we hebben ze toch maar om te verwennen, hé.

12 thoughts on “Poezen en vogels.

 1. ik herken er onze poes helemaal in
  Het jagen op vogels en muizen zit nu eenmaal in hun genen hé, Mich. Troost je met de gedachte dat ze enkel de zwakste dieren kunnen treffen…

  • Ja, je hebt ook een poes met dezelfde tekening als onze Toyah, hé. 🙂
   Ik weet het maar toch probeer ik het te verhinderen. Enkele uren later zat er een muisje op het matje in de badkamer. Ik kon het zo oppakken en buiten zetten.

 2. Wat een dotjes toen ze klein waren! En nu ook! Ik zou idd 3 potjes sheba opentrekken én hem die zelfs geven met een lepeltje, één voor één, zo’n schattig koppeke.

  Ons Fientje die wentelt haar in je handen als je olijven eet.. die is daar zo zot van!

  • Het kleine grijze katje was zijn zusje en die is enkele jaren geleden niet meer naar huis terug gekomen. We hebben dan de kleine Kira in huis gehaald zodat Toyah niet alleen zou zijn wanneer we zijn gaan werken.
   Dat met die olijven zal ik ook eens proberen. 🙂

 3. Eenmaal ze het gewend zijn met twee. Daarom hebben wij na de dood van Pruts (13 jaar geworden) ook er twee ineens gekocht. Zo hebben ze idd gezelschap aan elkaar. Marieke die trekt zich er niet veel van aan, maar Fientje die moet mensen om zich heen hebben.

 4. Zo grappig van die nootmuskaat! Wist ik zelf niet! Trouwens, die vogels die je voederbollen komen opeten, dat zijn Kauwen. Ze jagen wellicht ook de anderen weg, in groep zijn ze sterk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s