10 jaar nadien.

Of ook 10 jaar later of beter : ‘Ten Years After’.

Het was meer dan 10 jaar geleden dat deze band nog op Woodstock stond, maar gisteren waren ze in de Stadsschouwburg in Brugge en wij waren erbij !

De legendarische Britse ouwe rockers (Leo Lyons, Chick Chulchill en Ric Lee) hebben hun band nieuw leven ingeblazen na het vertrek van hun zanger/gitarist (Alvin Lee) door die te vervangen door de voortreffelijke Joe Gooch.

Leo speelt nog steeds op dezelfde energieke manier op zijn bas en tovert er nog steeds, met de grote glimlach, schitterende muziek uit.

De drummer Ric Lee bracht zijn eigen nummer ‘Hobbit’ tot groot genoegen van het uitverkochte stadsschouwburg. Hij had het nummer geschreven, zo zei Leo, nog voor Tolkien er 1 woord over op papier gezet had. 😉

Bij de speciale manier van keyboardspelen van Chick was het moeilijk om op onze stoel te blijven zitten. Waarom was dit een zittend concert ? In de Magdalenazaal had ik gemakkelijker met mijn kont en kop kunnen schudden. Nu heb ik alleen de zitting versleten.

Joe is het ‘jonkie’ maar toch al 7 jaar bij hen, zei Leo. Dat de zang van Joe er niet helemaal door kwam was jammer, maar zo konden we des te meer genieten van zijn voortreffelijk, virtuoze gitaarspel.

Bijna 2 uur hebben we kunnen genieten van hun grootste hits : ‘Love Like a Man’, I’d Love to Change the World’, ‘50.000 Miles Beneath my Brain’, … Ik kon heel de rest van de avond (en nacht) naar hen luisteren : My kind of music !  Daarom hebben we achteraf een cd gekocht. Die zullen we straks opleggen (mijn schat is nu boodschappen gaan doen) en opnieuw genieten.

Na het optreden waren ze meer dan bereid om alles te signeren dat je onder hun neus duwde. Ook poseren voor nog een foto was geen probleem. Heel sympatieke kerels !

Bedankt voor een fantastische avond ! Thank you ever so much !

2 thoughts on “10 jaar nadien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s