Kan je scheiden van je eigen familie ?

Zo ja, ik zou het echt overwegen. Pff !

Deze middag heb ik de akte van nalantenschap opgehaald bij de notaris. Vlug bij mijn broer en zus langs geweest zodat ze het origineel konden ondertekenen en gelijk een kopie afgegeven. Dan terug naar de notaris met het ondertekende origineel zodat het kan ingediend worden.

Zoals heel duidelijk werd gesteld in de begeleidende brief, was dit maar een voorlopige akte met een fictief bedrag voor het huis. Dit is nodig om te kunnen neerleggen. De reeële kosten, legaten en erfenis wordt bepaald bij de verkoop van het huis, dan pas is het echte verkoopbedrag gekend.

Het is nu al begonnen : de ene krijgt teveel, de ander is een profiteur. De een moet dat, de ander mag dat niet (meer). …  En ik zit daar tussen in ! Pff !

Er wordt gezaagd en ruzie gemaakt over enkele duizend euro ! Hoe is dat toch mogelijk !?! Het is niet dat we er zo op zitten te wachten. Elk van ons komt goed rond met wat we verdienen dat het daar nu niet op aan komt. Pff !

Ik denk dat ik bij de verkoopakte, wanneer de echte bedragen gekend zijn en de verdeling exact gebeurt, zal verstek geven en vragen om apart te mogen gaan tekenen. Er zal daar geroepen worden tot in het centrum van ’t Stad ! Pff !

Zwijg toch als het geld over gaat, hé. Ik wist het ! Ik wist het ! Ik wist het ! Pff !

Kan je dat ? Scheiden van je familie ? Eventueel tijdelijk ?

Pff !

10 thoughts on “Kan je scheiden van je eigen familie ?

 1. We hebben vorig jaar ook een impasse gehad toen mijn man zijn vader stierf. Miserie.. maar zoals je zegt, als er geld aan te pas komt.. dan leer je je familie pas kennen. Gelukkig hebben we een fijne regeling kunnen treffen voor alle partijen, maar het heeft bijna 1 jaar geduurd (volgend jaar is paps 2 jaar dood). Niet fijn zo’n toestanden. Maar het komt wel goed, veel praten… dat doet veel.

  • Ik vrees dat er al teveel gebeurd is in het verleden en dat praten niet meer zal helpen. Ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken maar ze steken me altijd er tussen : ‘Zeg eens aan die …’ en ‘Zeg eens aan de ander dat …’ Pff !
   Blij dat het jullie goed gekomen is.

   • Dat is heel rot voor jou, die tussenpersoon moeten zijn. Als er geen praten meer aan te pas kan komen, dan zal de notaris er wel de wettelijke regeling aanstellen. En dat allemaal voor centen.

    Ik heb tegen mijn ouders gezegd, als ze eens iets nieuws kochten en ons moeke grapte: “Hetgeen dat we nu betaald hebben zit niet meer in je erfenis se!” (al lachend he). Dat ze groot gelijk hadden dat ze dat kochten als ze dat mooi vonden, want uiteindelijk hebben zij ervoor gewerkt en gespaard.

    • Uit het verleden weet ik dat er al vetes waren en steken ze de kop op !
     Ja, allemaal voor een paar centen …
     Dat ze maar veel kopen, jullie kunnen dan ruzie maken over wie wat krijgt. Ik hoop het niet, natuurlijk.

  • Ik ben het beu om altijd tussen gestoken te worden en ze leggen dan woorden in mijn mond zodat ik het dan bijna gedaan/gezegd heb ! Neen, ik trek me er niets meer van aan en ga alleen bij de notaris om de nodige documenten te ondertekenen om mijn deel te krijgen, wanneer het zover is …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s