No Sale !

De potentiële kopers zijn gisteren langs geweest. In plaats van een bod op papier te brengen, kwamen ze zeggen dat de verkoop niet kon doorgaan voor die prijs ! Ze waren zelf zeer ontgoocheld en of we toch niet voor (veel) minder konden verkopen ? Ze hadden het zo graag gewild … Neen, dus !

Ze waren bij hun notaris geweest en bleek dat ze niet alle verbeteringswerken, die ze gedaan hadden aan hun appartement, zouden kunnen recupereren bij de verkoop ! Daardoor kwamen ze geld te kort. Ik opperde om de werken in stukken en brokken te doen, steeds gebruik makend van het geld dat de premies zouden opbrengen. Ze wilden niet eerder in moeder’s huis komen wonen voor alle ‘werken’ gedaan waren. Ja, zeg ! Dan moet je (veel/meer) geld hebben, hoor.

Hoe dat zou opgelost worden, weet ik ook niet. Zoals ik het gehoord heb zouden ze dus eerst alle ‘werken’ uitvoeren en ondertussen blijven wonen in hun appartement. Dan pas hun appartement verkopen en mama’s huis kopen ? Dat kan toch niet !?!

We zouden nooit toelaten dat er werken uitgevoerd worden voor de eigendom volledig werd overgedragen en de verkoop volledig is afgesloten. Dat is toch normaal, hé ? Voor ik hier de boel heb afgebroken om te herbouwen was alle geld van hand veranderd en waren alle documenten in orde.

Dus : iemand interesse in een mooie villa waar je zonder werk ook in kan wonen ? Het moet eigenlijk ‘gemoderniseerd’ worden maar alle premies zijn nog te verkrijgen ! Iemand ?

12 thoughts on “No Sale !

 1. Ik snap je frustratie, maar het is een heel groot huis, met waarschijnlijk een bijbehorende grote prijs (ik zeg niet te groot) en dat is voor jonge mensen onoverkomelijk en ouwe mensen hebben zo’n groot huis niet meer nodig. Stel dat je en toereikend budget hebt, dan wil je de renovatie niet doen of dan kan je voor dezelfde prijs wel afgewerkte huizen zoeken enz enz…

  • Ja, we moeten de ‘juiste’ mensen vinden : zij die nog handen aan hun lijf hebben. En ja, ze kopen liever een kleiner (rij)huis dat afgewerkt is. 😦
   De vraagprijs staat nu op 250.000 euro …

  • Ho neen ! Zeker niet verhuren ! Geen van ons heeft het geld om vb dubbel glas te steken. En ik woon het dichtst bij en zou elke klacht moeten gaan onderzoeken. Ik heb geen vertrouwen in huurders. Ik wil hier niemand beledigen maar heb al veel verhalen gehoord. Neen, dan liever wachten op een koper.

 2. Er lopen nogal wat onrealistische mensen rond. Mensen die met weinig geld veel willen kopen maar ook veel geld willen voor wat ze verkopen. Dat ze eerst alles willen afwerken voor ze er gaan wonen, lijkt me ook niet echt realistisch. Wat zullen ze doen over 15, 20 jaar als er van alles versleten is en opnieuw gerenoveerd moet worden?

  • Het is typisch : al je iets moet kopen is het duur maar wanneer je iets wil verkopen, krijg je er geen geld voor …
   Ik begrijp ook niet hoe ze dat wilden oplossen. Het zou waarschijnlijk hun laatste huis worden want ze zijn (of toch bijna) met pensioen.

 3. Renoveren kost ook een pak geld. Dus tel dat nog eens op bij de aankoopprijs en voor dat geld zet je een nieuwbouw woonst neer. Je hebt wel een beetje pech dat momenteel de huizenprijzen in elkaar aan het zakken zijn. Maar je moet bij je prijs blijven en ooit zal daar wel een koper op af komen. Geduld, niets overhaast beslissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s