Gevraagd : Maagd met ervaring.

Heeft er dan niemand nog handen aan zijn lijf ? Je zou het haast denken !

Het huis van mijn moeder is nog steeds niet verkocht. Gisteren bij de Agence geweest en zij wisten ons, mijn zus en ik, te vertellen dat ze slechts 3 bezoeken hebben moeten/kunnen doen in 3 maanden tijd. Het probleem is dat er nog ‘werk’ aan is.

Ja, wat willen ze eigenlijk voor die prijs ? Had het volledig in orde geweest en uitgerust met de laatste snufjes, zou het zeer veel duurder zijn. Het is nu perfect bewoonbaar. Ha ja, mijn moeder heeft er altijd gewoond en mijn broer woont daar nu nog. Een nieuw papiertje aan de muur, andere gordijnen, een tapijtje hier en daar … meer ‘moet’ er niet gebeuren. Wil men het ‘moderniseren’ dan zijn er premies voor te krijgen. Het huis heeft mogelijkheden te over, voor wie een beetje verbeelding heeft.

Blijkbaar willen ze een huis waar ze hun koffers en meubels kunnen zetten en ze zijn klaar, ze kunnen wonen. Hier en daar een kadertje aan de muur, wat planten rond zetten en klaar is kees !  

Vroeger kwam de familie helpen, vaders, broers, nonkels, neven maar met al die certificaten die moeten afgeleverd worden durft niemand zich er nog aan wagen. Dus kopen ze liever een simpel rijhuisje met een klein tuintje, dat volledig instapklaar is, dan een ruime villa waar nog ‘werk’ aan is.

Ze willen dus een maagd met ervaring. Pfff.

Advertenties

11 thoughts on “Gevraagd : Maagd met ervaring.

 1. Hahahahaha, nu moet ik toch lachen met je verontwaardiging.
  Het valt gewoon te bezien aan welke kant je je bevindt. Als lui doos zou een huis toch echt wel op de juiste locatie moeten staan en mogelijkheden hebben die niet te veel kosten om het te kopen. Ik krijg mijn eigen gang al 20 jaar lang niet geschilderd.

  Dat programma met Jo De Poorter en Pascale Naessens, de tv-makelaar, die knappen huizen op om ze verkocht te krijgen (d’r komt dan een heel klusteam de boel opkalefateren). Niks voor u?

 2. Komaan zeg en als de nieuwe bewoners er dan niet veel geld aan inrichting willen geven, verf dan de muren eventjes wit.. en kijk nadien verder.

  Soms willen ze toch wel veel hoor. Als het dak niet lekt, de electriciteit nog functioneert en je kan verder met de keuken/badkamer kan je toch al wonen?

 3. Moeilijk oordelen zonder foto’s van de woning en zonder de prijs.

  Jongeren hebben doorgaans niet veel bij te zetten als het op het kopen van een woning aankomt. Bovendien wordt de voorkeur nog vaak aan huren gegeven. Het zijn meestal ook tweeverdieners met weinig tijd, dus ook geen tijd om veel te verbouwen (en laten verbouwen is dan weer te duur).
  Ouderen kunnen dan vaker weer wél kopen, maar zij prefereren voor hun te besteden bedrag doorgaans een woning die instapklaar is.

  De grootte van het huis is niet zelden een hinderpaal voor tal van (vooral jonge) mensen. Ze willen een kleinere tuin (weinig werk) en een kleinere woning (weinig kosten voor verwarming, verzekering, K.I., enz.), liefst met een ligging nabij het werk of in de buurt van een goede verbinding woonst-werk.

  Er is een woningtekort, da’s zonder meer waar, maar er zijn vandaag de dag ook de prijzen/situaties die niet zelden de pan uit swingen. Moeilijk om daarin een gedegen compromis te vinden.

  Veel succes met de verkoop. Vroeg of laat vindt de woning een koper.

  • Een foto met korte beschrijving vind je hier. De link naar Immoweb is niet meer geldig.
   De vraagprijs is al gezakt naar 269.000 euro.
   Je zal wel gelijk hebben dat het te groot is en/of ook de tuin.
   Bedankt. We hebben tijd en zitten (gelukkig) niet te wachten op het geld. Toch mag het weg, dan kan de hele nalatenschap geregeld en afgewerkt worden.

 4. De prijs lijkt me ‘redelijk’, gezien de schandalig hoge immoprijzen van tegenwoordig.
  269.000 € is bijna 11 miljoen frank, ge moet al goed gespaard hebben, of zwaar gesponsord worden door ma en pa, of een dikke vette pree verdienen om dat bedrag te kunnen neertellen. Maar ze zijn er, die die het kunnen, dus blijven wachten is de boodschap.

 5. Pingback: Hopelijk, na 10 maanden, nu eindelijk toch ? « Mich & co.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s