Over rokken en stenen.

Op de warmste dag van de zomer zijn wij naar de warmste plek in het land gegaan. Ja, zo zijn we.

Vrijdagochtend zag mijn liefste dat hij 2 tickets van ‘We Will Rock You !’ gewonnen had voor de voorstelling van gisteren te Antwerpen om 14 uur. Hoera !

Omdat ik graag tijdig ben en me niet zenuwachtig wil maken wanneer er file is, zijn we rond 11u vertrokken. Zonder noemenswaardige problemen naar de P+R te Melsele gereden. Daar de tram genomen en aan halte Opera afgestapt. Een stukje te voet en we waren er … om 12u30 !

Ik heb op de befaamde Vogelmarkt een topje gekocht. Ja, ik had nog 1 nodig. We hebben frietjes gegeten en gewacht tot het 13 uur was om onze tickets te claimen. Wat bleek ? De voorstelling was pas om 15 uur. Dus nog langer op het terras blijven zitten tot het tijd was.

De voorstelling begon met een hele rij jonge dansers/zangers gekleed in plastiek en pastel-tinten, à la ‘I’m a Barby Girl’. Ik dacht : O neen ! Maar, gelukkig, het volgende liedje was al beter. Het volgende ook,  het volgende ook, … tot we met z’n allen ‘We Will Rock You ! aan het meebrullen waren !

Het verhaaltje is goed opgezet : Planet Gagga, 2040, is een consumptie maatschappij geworden beheerd door ‘de Killer Queen’. Alle nieuwe muziek is verboden alsook alle instrumenten. Enkele jonge ‘rebellen’ verzetten zich hier tegen en gaan op zoek naar ‘Rock’ en muziekinstrumenten. Er zitten veel grappige momenten in en de muziek is natuurlijk subliem en prachtig gebracht. We hebben ervan genoten.

Om Karel Deruwe te zien als oude hippy, Tim Driesen als de rebel Galileo, Marjolein Teepen als Scaramouche en alle andere steengoede performers was een streling voor oog en oor.

Een aanrader voor wie graag de muziek van Queen hoort, een prachtige show wil zien en eens goed wil meebrullen !

© Stippy

Advertenties

6 thoughts on “Over rokken en stenen.

  1. Het was overal (te) warm. De zomer is dit jaar begonnen op 1 september en het zou kunnen dat ze al gedaan is op 4 september. Ik heb ik gisteren toch nog enkele potten roomijs gekocht. Met wat geluk hebben we volgende week nog nazomer. Een mens kan maar hopen hé.
    Er is op tv het één en ander getoond van die musical. Dat het bij momenten grappig is, was te verwachten. Het is uiteindelijk geschreven door Ben Elton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s