Walgelijk !

Ik kan niet begrijpen dat zo’n praktijken nog mogelijk zijn in wat men noemt ‘moderne’ tijden ! Mijn hart begon te bloeden toen ik dit las. Wat voor soort zijn wij eigenlijk ?

Moegetergde beren plegen zelfmoord op galboerderijen
In Aziatische galberenhouderijen leven meer dan 12.000 beren in gevangenschap volgens dierenrechtenorganisatie WSPA. De meeste beren worden gehouden in kooien zo groot als een telefooncel, waarin ze niet kunnen staan en zich alleen met moeite kunnen omdraaien. Hun gal wordt dagelijks afgetapt voor de alternatieve geneeskunde. Om te ontsnappen aan hun onnoemelijke lijden, zien de beren maar één uitweg: zelfmoord.

In China heeft een moederbeer haar welp en zichzelf gedood, om een einde te maken aan de dagelijkse marteling waaraan deze dieren werden blootgesteld, aldus het AD.

Volgens de berichten brak de moederbeer uit haar kooi toen ze haar jong hoorde gillen van de pijn toen zijn buik werd doorboord om gal af te tappen. De bewakers sloegen op de vlucht toen de moeder aan kwam rennen. Toen duidelijk werd dat ze haar jong niet kon bevrijden zou de moeder haar jong door de tralies hebben geknuffeld en uiteindelijk gewurgd. Hierna rende ze zelf met haar kop tegen een muur aan, waarna ze overleed. Een pijnlijk voorbeeld van hoe deze dieren wanhopig proberen een eind te maken aan hun triestige bestaan.

Permanent gat in buik
Berengal wordt in China verkocht als medicijn tegen onder andere koorts, lever- en oogklachten. Om de gal af te tappen wordt een permanent gat in de buik van de beer gemaakt. Hierdoor lopen de dieren volgens de NOS vaak infecties en ziektes op en lijden ze veel pijn. Bovendien voorkomen de houders dat de beren in winterslaap gaan – de vloeren van de kooi bestaan uit ijzeren staven, zodat de dieren niet op een vlakke grond kunnen liggen.

Harnas
Het lijkt er op dat beren vaak zelfmoord proberen te plegen door zichzelf op hun buik te slaan. Om dit te voorkomen worden de beren doorgaans in een ijzeren harnas gestopt. Op deze manier kan bij een beer gemiddeld 20 jaar lang gal afgetapt worden, meldt de NOS op haar website. Er komt meer en meer kritiek op deze dieronvriendelijke praktijken. Steeds meer beoefenaars van de traditionele Aziatische geneeskunst zijn het daar gelukkig mee eens, en gaan over op plantaardige of synthetische alternatieven. Desalniettemin worden nog steeds 12.000 beren gruwelijk mishandeld in Azië. We kunnen alleen maar hopen dat er snel een eind komt aan dit dierenleed door er de nodige ruchtbaarheid aan te geven. (kve)

8 thoughts on “Walgelijk !

  • In feite is het ook zo. Triestig !
   Er zijn ondertussen al alternatieven die beter werken dus is het zeker niet meer nodig.
   Ze zouden het bij de mensen moeten doen die het doen bij die arme beren !!!
   Ik kan niet tegen nodeloos dierenleed !

 1. What the fuck? Het was geweten dat er in China wel het één en ander gebeurde dat niet pluis is, maar dit vind ik echt verschrikkelijk. Een mens zou een degout krijgen van alles dat alternatieve geneeskunde is. Hoe kunnen mensen zo wreed zijn? Afschaffen en de daders voor levenslang dwangarbeid laten verrichten. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s