Verboden te roken in café’s !?!

Ik vind dat zo ontzettend jammer !

Als verstokte roker zal ik nu nog minder op café gaan. Op restaurant ging ik al bijna niet meer om dezelfde reden.

Waarom de café-uitbaters niet zelf laten kiezen ? Zij kennen hun klanten. Een groot plakaat aan de deur met ‘Hier mag gerookt worden’ of ‘Hier wordt niet gerookt’ en iedereen weet dan al, voor ze binnen gaan, of hun kleren zullen stinken naar de sigaretten of niet.

Ik vermoed dat dit te simpel is en simpel mag het hier, in ons apelandje, zeker niet zijn cfr de regeringsvorming …

Bye bye aan alle volkscafé’s waar de mensen gezellig een kaartje leggen of een potje biljart spelen. Er zullen er veel hun deuren mogen sluiten. Blijkbaar is dat niet erg. Erger is dat we zouden sterven aan (long)kanker. Moeten we dan allemaal 150 jaar worden ? Wie zal dan de pensioenen betalen ?

Grof ? Waarschijnlijk wel. Het algemeen rookverbod in café’s vind ik ook grof !

10 thoughts on “Verboden te roken in café’s !?!

 1. Als astma patiënt ben ik niet bepaald voorstander van roken maar ik ga rokers ook niet als lepra-lijders behandelen. Al denk ik dat dit verbod niet veel zal uitbrengen – in andere landen bestaat dat al en daar vagen velen hun voeten aan de wet. Wat in Nederland en Ierland gebeurt, zie ik hier ook wel gebeuren.

 2. Hier in nederland is er ook weer het een en ander om te doen. Vooral voor café zonder personeel. In ieder geval ben ik vrijwel niet meer in café of restaurant te vinden.

 3. Al die heisa om roken wel als men beslist dat ik niet meer mag roken op cafe dan mag ik als scheepslasser ook niet meer werken want dat is nog ongezonder. Maar er is een verschil als ik werk dan spijs ik de staatskas en als ik rook niet(in mindere mate) dus vraag ik me af waar zijn we mee bezig. Niemand verplicht een niet-roker in een bruin cafe binnen te gaan maar toch hebben ze er kommentaar op en het zijn meestal de ex-rokers. En mag ik nog zelf bepalen wat ik doe, is dit nog decromatie neen tiranie, straks mag men geen pintje ook meer drinken want dat is ook ongezond ge. Wat gaan ze dan zeggen de zogezegde anti rokers dan zullen ze hun pintje ook moeten missen.

 4. Ik word mottig van al die wetten. We mogen voor ons zelf niet meer uitmaken of we onze eigen longen naar de bliksem willen roken of niet. Ze zouden ipv een rookverbod beter een wet maken waarin staat dat mensen die longaandoeningen hebben door het roken geen prioriteit krijgen in de ziekenzorg of zo. Dat zou tenminste nog nuttig zijn (motiveren om te stoppen)
  Wat een hypocriete klootzakkerij toch weer.
  Enfin, we zullen, als rasechte idioten, alweer schoontjes plooien.
  Het enige wat we nog mogen is werken en zwijgen, de rest wordt wel in een of andere wet gegoten.

  • Zoals je weet werk ik aan ‘den staat’ dus zwijg me van wetten ! Deze ene al stommer dan de andere, zoals deze.
   Jouw voorstel vind ik zeer goed of ook dat rokers minder terug krijgen van de ziekenkas.
   We zijn zijn zo braaf, hé.

 5. Een uiterst vervelende en stupide wet. Nu heb ik al verschillende keren als ik het eens waagde een sigaret aan te steken in een cafe zo’n miereneuker (die ik begot nooit eerder gezien heb in dat cafe) begint erover te zagen. De rethoriek van “kan een roker dan niet sociaal zijn als hij even buiten moet gaan staan, of zal hij ECHT zijn vrienden alleen laten zitten omdat hij roken wil” begint me ook al deftig de strot uit te komen. Ik kan de vraag ook omdraaien.”wordt de niet roker dan zodanig sociaal gehandicapt dat hij helemaal toeslaat in het bijzijn van een roker die rookt?” Op restaurant en tea-room kon ik nog begrijpen. Al bij al ga je er gewoon om te eten en na een uurtje of 2 max ben je er terug weg. En smakelijk eten en roken gaat niet goed samen: OK BEGREPEN EN AKKOORD……MMaaaarrrrrrrr…. De niet roker klaagt bijvoorbeeld van stank van de tabak… echt? Je gaat dus op cafe en je denkt dat de enige stank die blijft zitten die van tabak is? Nooit van gemorste drank gehoord bijvoorbeeld? En als je in een goed draaiend cafe zit, en je wil wat uitgaan, dus je blijft een tijdje daar in de nacht. Hoe gaat het dan met de geur? Als het wat later begint te raken en je kan aannemen dat iedereen daar al wat aangeschoten is, geeft er niemand ene moer meer om tabaksgeur.
  Als ik moet stoppen met roken, is dat omdat het mijn eigen keus is. en niet ONDER DWANG.
  En cafehouders zouden ook niet moeten opgelegd worden om de keuze van een minderheid pennelikkers op te dringen aan hen die gewoon ook een plekje willen zoeken waar ze op hun gemak kunnen zitten ZONDER zagen aan hun kop.

  • Ook jij hebt gelijk !
   Ze klagen nu over slechte geur/stank van bier, adem, zweet, … Haha ! Dat ze daar nu maar van genieten want de rook verborg vele geurtjes.
   België een vrij land ? Al lang niet meer !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s