De saga van een schuifdeur.

Deze zomer, met het warme weer, was het bijna niet meer te doen om het vervloekte ding open of dicht krijgen.

Ja, ik weet het : het is allemaal mijn schuld. Het was mijn beslissing 9 jaar geleden om het rotding in de Hubo te kopen. Ter mijne verdediging : het was niet duur, mijn centen waren aan het minderen en ik moest nog zoveel aankopen. Ook mijn schuld dat de hoogtemaat niet goed was en er nog een extra raampje boven moest. Niet mijn schuld dat het binnenste buiten werd geplaatst zodat de schuivende kant aan de buitenkant zit. Dit allemaal samen zorg ervoor dat het ding soms bijna niet open of dicht te krijgen is.

Verleden week had ik er genoeg van : er zou een andere komen. Om niet 2 keer dezelfde fout te maken wou ik een in aluminium. Dat zou minder onderhevig zijn aan de elementen, hebben ze me gezegd.

Ik dus eerst online gezocht naar ‘schuiframen’ … wat dus blijkbaar niet hetzelfde is als een ‘schuifdeur’. Eer ik dat door had …

Enfin, toch een maker-leveren-en-plaatser gevonden in de Steenkaai. De volgende dag, na het werk, ik er naartoe voor ze de Scheepsdalebrug wegnemen en ik een grote ommetoer moet rijden.

Ik vroeg een raming, met de natte vinger, uit de losse pols, zodat ik een gedacht zou hebben van de prijs. De dame was zeer vriendelijk en behulpzaam. De eerste prijs was 6000 euro zonder kleur. Dat was veel meer dan de offerte die ik liggen heb voor een nieuwe houten exemplaar. Na wat praten, veranderen van materialen, ditjes en datjes kwam ze aan de helft van die prijs. Nog duur, maar kom. Ik had iets om over na te denken.

Bij het naar buiten gaan vernoemde ik de terrassen en de poezen. Toen kwam het : zij maken alleen binnenschuifdeuren ! Zij dacht dat het om een deur tussen het huis en de veranda ging. Neen, dus. Ik met hangende pootjes terug naar huis.

Daar gekomen merk ik dat onze schuifdeur weer perfect open en dicht gaat.  Zou het me gehoord hebben, misschien ? Maar goed, ik kan een aankoop uitstellen en ergens anders een prijsaanvraag doen.

Iemand een idee waar ik goed zou gediend zijn ?

9 thoughts on “De saga van een schuifdeur.

  1. okay ik sla hier de plank terwijl ik dit lees volledig mis, maar ik waag ene gok
    je bedoelt met schuifdeur hoogstwaarschijnlijk met wat wij in Nederland een schuifpui noemen, een schuifdeur is bij ons dus een deur in huis tussen het ene en andere vertrek om de ruimte te besparen van de draaihoek van een normale deur … EN een schuifdeur is hier ook een deur met gaas om vliegen en andere insekten buiten te houden … een schuifpui is een gedeelte van de muur die dient als verschuifbaar en ale je die opent kom je direct in je tuin …

    maar beter dat deze het nu weer doet en de Hubo, voor zoiets, geen succes daar moeten idd vakmannen aan te pas komen ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s