Shock ! Horror !

Gisteren zat ik hier rustig een puzzelke te maken toen ik plots iets uit de hoek van mijn oog zag. Het was een grijze poes. Mijn eerste gedacht was dat het een was van hier uit de buurt : grijs met wit. Een kater die samen met zijn broer (vermoed ik) die rost met wit is, geregeld mijn katin komt bezoeken.

Ik keek nog eens goed en zag dat het een volledige grijze was. Ik tranen in mijn ogen : mijn verloren poes was terug ! Toen zag ik hoe uitgemergeld het was ! Echt vel over been ! De arme schat kon z’n hoofd niet meer opheffen van ellende en keek me van opzij aan. Ik was uitzinnig van verdriet en vreugde.

Voorzichtig deed ik de schuifdeur verder open maar het liep sukkelde weg. Ik direct het eetbakje van mijn poezen gepakt en buiten gezet. Het vertrouwde het niet en waggelde verder. Ik heb het toen gelokt met hun korrels. Het herkende het geluid en kwam terug. Terwijl het aan het eten was heb ik het een streeltje kunnen geven.

Terug binnen heb ik foto’s genomen. Deze heb ik dan vergeleken met die van Chewy want deze was zo groot. Ik zag direct dat het de mijne niet was want deze had wit aan de pootjes en mijn poes heeft nergens wit. Oef ? Niet echt.

tn_IMG_8782

  tn_IMG_8784

tn_IMG_8785

 

 

 

Het at afwissend van het vlees en de korrels. Na een mini-dutje heeft het nog een beetje gegeten.

Daarna heeft het een tukje gedaan tussen de planten in de zon. Toen ik nog eens ging kijken is het terug weggewandeld en kon ik het niet meer terug vinden.

Natuurlijk heb ik slecht geslapen en ben vroeg opgestaan om te kijken waar het was. Ik heb het gevonden op het braakliggend terrein, niet ver van de tuin. Het ligt te rusten in de zon. Hopelijk komt het terug eten zodat het weer sterker wordt …

Deze moet al lang op de dool zijn. Ik begrijp niet hoe iemand die zo’n schepsel ziet er geen compassie mee krijgt en het niets te eten geeft.

Ben zojuist nog eens gaan kijken en ik vrees het ergste : het wil niet eten van de speciale korreltjes die ik mijn schat heb laten meebrengen of drinken van de kattemelk. Het is te laat en ligt te sterven … 😥

6 thoughts on “Shock ! Horror !

 1. waarschijnlijk een poesje dat verloren is gezet,jammer dat het niet het jouwe was,moet een ontgoocheling geweest zijn schandalig dat iemand dit doet onbegrijpelijk en ierder jaar opnieuw,onze poes was twee jaar geleden ook zoek geraakt maar dat kwam omdat ze blind was ze s’avonds nog een keertje buiten en is waarschijnlijk de weg kwijtgeraakt ik heb na twee dagen ben ik in de ganse straat briefjes in de bussen steken met de uitleg adres en telefoon nr en ook doet ze alsjeblief niets want ze is blind
  ze was uiteindelijk bij iemand terechtgekomen die ze goed verzorgd heeft dit alles heeft twee weken geduurd die mevrouw heeft alles gedaan wat ze kon en ik ben haar daarvoor zeer dankbaar ,misschinen krijg jij ook nog nieuws van de poes die je kwijt bent
  het beste en tot later

 2. Die kat ziet er wel heel mager uit. 😦 Nergens blaadjes zien hangen met de oproep voor een vermiste kat? Ofwel kan je eens informeren bij je voormalige achterbuur of er geen katten in zijn bedrijf ‘woonden’? Ik weet dat in heel wat bedrijven katten getolereerd worden – al dan niet door één of meerdere werknemers verzorgd – om te voorkomen dat er een muizenplaag zou voordoen.

 3. @ Aquarius :
  Ik ben zeer blij dat je jouw blinde poes terug hebt. De mijne is nu al bijna 2 jaar weg dus mag ik niet meer hopen, maar doe het toch.
  @ Madameblogt :
  Ik ook ! 😥
  @ Stef :
  Ik vrees dat hij (?) al lang op de dool is en niet van hier is. Mijn schat zegt dat er geregeld zo’n schaminkels in de buurt zitten. Het is de 1ste keer dat er 1 in de tuin komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s