Denken als een ambtenaar.

Er is gisteren een speciale Directeursvergadering geweest en deze voormiddag hebben we gehoord wat er uit de bus is gekomen :

 • De vraag werd gesteld of wij, van toelaatbaarheid, interesse zouden hebben om op zaterdag een halve of volle dag te werken. Aan 100% loon, niet als  recuperatieverlof te nemen. Wat denken ze wel ? Dat we stom zijn ?
 • Ze hebben een soort analyse gemaakt en zo berekend welke bureau’s hoeveel afwerken. Het gemiddelde was 1 , de traagste stond op 0,63 en de vlugste op 1,29. Wij staan op 0,91 wat onze directeur goed vond.  Gevolg is dat er niet onmiddellijk weer dossiers van een ander WB moeten afgewerkt worden : ze zullen eerst onderzoeken of er zelf genoeg gepresteerd wordt en/of hoe het komt dat het niet lukt. Dat is een pak van ons hart en tegen dat ze weten hoe het komt, is het probleem opgelost. Typisch !
 • Er was nog een verandering in de codes op til dat ze nu afgevoerd hebben. Wel noemen ze het een vereenvoudiging ! Het blijft zoals het is en we mogen blij zijn ? Ze zouden beter echte vereenvoudigingen doorvoeren !
 • Een collega die 2 op de 3 weken uitgeleend was aan een andere dienst, komt terug voltijds bij ons. Zo heeft de directeur iemand gevonden om ons te versterken. Hallo ? Ze werkte bij ons en was (tijdelijk – maar dat waren ze alweer vergeten) hulp gaan bieden … Het is maar hoe je het uitlegt, hé.
 • Er worden zo’n 180 mensen aangeworven, waarvan er waarschijnlijk 3 naar Brugge komen, … tot het einde van het jaar ! Tegen dat die mensen uit opleiding zijn, mogen ze terug gaan stempelen ! Dat is geen verbetering want wie zal de lessen geven ? Iemand erbij ?  3 mensen weg, ja.

Om met zo’n stomme maatregelingen af te komen, moeten die grote mannen een hele dag vergaderen. Waarom vragen ze het niet eens aan ons ? Wij zouden wel werkbare oplossingen kunnen aanreiken, in 10 minuten !

8 thoughts on “Denken als een ambtenaar.

 1. dat noem ik dus bureaucratisch geneuzel, je moet een vet salaris verdienen om zo’n onzin uit te mogen kramen die iemand van de echte werkvloer zo ana kan dragen, je ziet het overal en ik mag stellen dus gelukkig niet alleen hier aan de hak, ook in België! schitterend gesteld dat laatste punt … dat doe je heel helder!

  {-♥-}

 2. @ Lia :
  We mogen al blij zijn dat ze het probleem erkennen, deze keer.
  Bedankt.
  @ Babs :
  Inderdaad. 😥
  @ Madameblogt :
  Ik zou niet kunnen want ik ben maar een klein garnaaltje en heb niet de juiste graad.
  Ik zou niet willen want dan zou ik naar Brussel moeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s