10cc

Het verhaal gaat dat de groep haar naam ontleende aan de hoeveelheid sperma die de gemiddelde man kwijtraakt per zaadlozing (9cc), maar aangezien zij net iets meer waren dan de gemiddelde man, moest de naam 10cc worden. In werkelijkheid echter werd de naam gegeven door producer Jonathan King, die een droom had over een wereldbekende band met die naam. Overigens komt bij de zaadlozing gemiddeld slechts 3cc sperma vrij. Bron Wikipedia.

Graham Gouldman speelde voornamelijk 10cc hits, maar ook nummers die hij voor andere groepen schreef (Hollies, Yardbirds, Herman Hermits) ontbraken niet. Paul Burgess en Rick Fenn (beiden speelden ook in 10cc) maakten oa. deel uit van de band van Gouldman.

Ze waren schitterend : hun samenzang, hun instrumenten beheersing, de sound, … Helemaal 10cc ! Ze  zijn begonnen met The Wall Street Shuffle, ze lezen dus ook de kranten, en hebben alle gekende nummers gebracht tot en met Donna, Dreadlock Holiday en I’m not in Love.

Het was echt de moeite om op zondagavond uit mijn luie zetel te komen en naar het Stadsschouwburg te gaan. It was a very well spent evening.

9 thoughts on “10cc

 1. Graham Gouldman speelde nog samen met … Andrew Gold in de formatie Wax – dat was de man met de baard waar ik het vandaag over had bij jouw thuis. Een een heel korte periode deed Andrew Gold ook mee in 10CC. Maar hij was meer een producer dan muzikant bij 10cc.

 2. Ah, bestààn die dan nog 😀
  Goh, ik ken die wel nog van vroeger, ik moet er nog ergens eens cassetteke van liggen hebben maar ik dacht dat die al lang dood waren ofzo… *bloos*

 3. @ Stef :
  Juist !
  @ Madameblogt :
  Ik wist niet dat niet niet waar was. 😉
  @ Zapnimf :
  Mijn schat zoekt zo iets uit voor ons. 🙂
  @ Blah :
  De meeste ‘oude’ bands bestaan nog met 1 of 2 originele leden en een heleboel nieuwe erbij. Meestal kunnen ze nog de ‘sound’ van vroeger brengen.
  @ Vandepotgerukte :
  Dat was het zeker.
  @ Treiner :
  Aan hun leeftijd ? Dat betwijfel ik. 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s