Rob De Nijs en meer.

‘We gaan naar Rob De Nijs in Oostende’, zei hij. Ik dacht leuk ! Een optreden in het Casino Kursaal, ’s avonds, met zitplaatsen. Ha ! Mispoes !

Ik stond gisteren rond 9 uur op, zoals gewoonlijk. Dat ik me moest haasten, zei hij. Niet goed wanneer ik juist wakker ben. Dus doe ik heel gewoon, op mijn gemak. ‘Alleé, doe voort !’ Nog eens ! ‘En waarom dan wel ? We moeten er toch maar vanavond zijn ?’ Toen kwam de uitleg : het was een ‘Dag Oostende’ georganiseerd door de Socialitische Mutualiteit en begon al in de voormiddag … We hebben de trein van 10u30 gehaald.

Overal waren er tentjes waarin vanalles te doen was : gezicht schilderen (ik heb het deze keer niet laten doen); gezondheidsmeters zoals bloeddruk, bodymassindex, gewicht, … en wat eraan te doen; plaaster schilderen; klimtoren, … het was vooral voor kinderen. De (lange) wandeling bracht ons langs vele kraampjes waar het stonk rook naar allerlei soorten vis. Mijn liefste heeft in de lange rij gestaan voor de gratis pannekoek terwijl ik een Rodenbacht dronk op een terrrasje in de zon.

Ik had een topje aan met fijne bandjes die juist mijn bh bedekte. Ik dacht : aan zee, wind, zon en wolken. Net goed om wat te bruinen. Maar dames ! Als je make-up uitgelopen is of je hebt er geen aan : draag een decolleté want niemand kijkt naar je gezicht ! Ik had het eerst niet gezien tot mijn schat me er attent op maakte en dan kon ik er bijna niet meer naast kijken : zowel man als vrouw keek niet meer naar mijn gezicht. Walgelijk. Alsof ze nog nooit een diepe decolleté hadden gezien en dat aan zee ! Mijn borsten waren bedekt !

We hebben dan een broodje gegeten en ons plaatsje ingenomen aan het podium. Na een half uurtje begonnen de optredens. Felice deed de presentatie. Mens wat is die vermagerd ! Teveel Cholesterol, heeft ie zelf gezegd, dus het moest. Hij was in goede doen en heeft dat zeer leuk gedaan.

De eerste die mocht optreden was Brahim. Ik had al gemerkt dat hij zanglessen moet hebben gekregen maar zoals hij gisteren zong was schitterend ! Zijn set was afwisselend, goed uitgedacht en zeer goed gebracht. Zijn backing-zangeres mocht er ook zijn. Hij is een zeer vriendelijke kerel die zich niet te goed voelt om tussen het publiek te staan zingen, tot groot jolijt dan de talrijk aanwezige jeugd. Achteraf heeft hij nog lange tijd foto’s en petjes gesigneerd.

 De volgende die ons mocht vermaken was Gene Thomas. Hij heeft een andere coupe maar zijn vriendelijkheid is daarmee niet weg. Hij, en zijn uitstekende band, brachten ons covers en medleys uit de  jaren ’80. Zijn enthousiasme bracht hij over naar het publiek en het duurde niet lang voor iedereen stond te dansen, springen en mee te zingen brullen. Dat hij kan zingen heeft hij alvast bewezen ! Ook hij is achteraf komen signeren tot het volgende optreden.

Top of the bill was niemand minder dan Rob De Nijs. De recent voor de derde keer gehuwde, 65 jarige zanger, heeft misschien wat van zijn pluimen verloren, maar nog niets van zijn zangtalent.  Hij heeft een show neergezet om U tegen te zeggen. Hij zingt nog steeds zoals vroeger en heeft al zijn successen gebracht. Ook enkele minder bekende (voor mij, toch), gevoelig nummers kon het publiek smaken. Alle aanwezigen zijn uit hun dak gegaan op Malle Babbe, Jan Klaasen, Het werd zomer, … vaak aangepast aan de setting. Een top-showman !

We zijn nadien nog iets gaan drinken en ik heb een wafel met slagroom gegeten (zie foto meer naar boven). Dat het me gesmaakt heeft, moet ik jullie niet vertellen zeker ? Allemaal de schuld van Menck en zijn wafeltjes. 😉

Advertenties

13 thoughts on “Rob De Nijs en meer.

 1. Wat is er verkeerd aan je gezicht? (Ik, als ‘man’, begrijp zoiets niet hé 😉 )
  Misschien keken veel mensen wel hoe rood je geworden was, want je bent blijkbaar toch verbrand.
  Of uw schoon kettinske.

 2. @ Stef :
  Ze keken naar mijn boezem i.p.v. naar mijn gezicht ! 👿
  @ Elke :
  Ik was aan het eten, hoor. 😉
  @ Madameblogt :
  Het was echt verschrikkelijk ! Natuurlijk mag ze dat. Wij dan ook. 😀
  @ Blah :
  Ja, je moet ze het veel leren ! 😆

 3. Aan wie zouden ze dan die bloesjes verkopen die vanboven bijna geen stof hebben?
  Toch om gedragen te worden zeker? En dan nog aan zee, allee, daar zie je nog heel andere dingen.

 4. hahhaha ik geniet van jullie Belgen, jullie kunnen het zo zalig vertellen, optimaal genieten en Miche … Rob … kwam ie ook af met de song Zondag ! Het meest zalige De Nijs nummer samen met Een beetje meer vriendin … ken je het? niet? wil je het horen? zet het zo op googlepages voor je kan je het luisteren, laat maar ff weten … ♥ …

 5. @ Lia :
  Hij heeft een optreden van meer dan een uur gegeven. ‘Zondag’ en ‘Banger hart’ heeft hij zeker gebracht. ‘Een beetje meer vriendin’ denk ik niet. Bedankt voor de link : zo heb ik dit zalige liedje toch kunnen beluisteren. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s