Spanplafond.

Zaterdagvoormiddag zijn we naar de opendeurdag geweest van een firma waar ze spanplafonds verkopen. Het ziet er zeer mooi uit, natuurlijk of wat had je gedacht, maar is wel duur. Ze leveren en plaatsen alles zelf, in 1 dag. Alle meubels mogen blijven staan. Omdat het opendeur was geven ze 6 % korting (de btw) .

We zijn dan ook eens gaan kijken wat we allemaal zouden nodig hebben, moesten we toch zelf latten plaatsen. Alles samen geteld kwamen we ook al aan een aardige som. Het zou goedkoper zijn, maar het halen en vooral plaatsen hebben we dan wel zelf aan ons been.

Donderdag in de vooravond komt er al iemand opmeten en hopelijk prijs bepalen, zodat ik een (nog) meer geïnformeerde beslissing kan nemen.

Heeft er iemand ervaring met spanplafonds ? Welke zijn de voor- en nadelen ?

15 thoughts on “Spanplafond.

 1. Ik denk dat dat niet zo simpel is om het te plaatsen. Mijn ouders hadden er één in hun vroeger huis maar dat was van de jaren ’70 en had de neiging door te hangen. Ik vermoed dat het ondertussen wel al allemaal beter is. Vrienden van mijn vriend (ben je nog mee?) hebben er één en ik denk dat zij er tevreden over zijn. De voordelen zijn: rap klaar en weinig vuiligheid. De nadelen: duurder. Andere nadelen ken ik niet. Dat het kapot is als je met je messen gaat jongleren en te hoog gooit misschien?

 2. nadelen: dat je op voorhand zeker moet zijn dat je niets meer aan je plafond wilt hangen.
  lichtarmaturen, gordijnen, kerstversiering, gedroogde hespen,….

 3. Ook ik, geen ervaring, met geen van beide. Maar alleen al voor het werk, dat onlosmakelijk met ‘zelf doen’ verbonden is, zou het prijsverschil al redelijk groot moeten zijn om niet voor een spanplafond te kiezen. Maar waarschijnlijk ben je veel moediger en minder lui dan ik. Eender hoe, eens alles achter de rug, is het genieten geblazen. Weer een stapje verder. Altijd leuk.

 4. @ Margo :
  Jammer. Echt niet ? *knippert met de oogjes* 🙂
  @ Zapnimf :
  Ik ook niet echt …
  @ Madameblogt :
  Ja. Niet eerlijk, hé. 😉
  @ Elke :
  Ik ben nog mee. Het ‘zeil’ wordt kleiner gemaakt en spant strak. Met messen jongleren doen we niet, maar een scheurtje kan hersteld worden, zeggen ze.
  @ Blah :
  Zeg hem dat plafonds hangen zeer lastig is. 🙂
  @ Hoow :
  Welkom op deze stek.
  Dat hebben ze uitgelegd en ook dat ze, als het echt moet, nog altijd een ring kunnen bij komen steken.
  @ Kris :
  Ik ben waarschijnlijk veel luier dan jij ! 😀
  Ik zie er al naar uit.

 5. Hallo, hoe bevalt dat nou zo’n spanplafond. Wij zijn nog altijd meer van het stucen. Zie je verschil? Wat zijn de voor en de tegens van stucen en spanplafond. Onze voorkeur nu is nieuwe gipsplaten in en dan stucen. Maar een spanplafond is ook nog een opsie het moet er wel echt net zo mooi en degelijk uit zien als stucwerk. Wat zijn jullie ervaringen en meningen. Voor de prijs maakt het waarschijnlijk niet veel uit. Bedankt voor reacties

 6. Wij denken ook aan een spanplafond maar we stoken in de winter regelmatig de houtkachel kan iemand mij vertellen of ik dan niet iedere maand het plafond moet afwassen????

 7. Onze spanplafond hangt er nu zo een 12 jaar. Ze is nog altijd even strak. Maar nu is ze vuil geworden. Het antwoord van de firma was : ze moest ieder jaar of zeker 2 jaarlijks gekuist worden. Nu is het niet meer mogelijk. Dus een nieuwe hangen.
  t’ zal wel wijn, een prijs voor het doek (en een minder kwaliteit dan de vorige) is nu 1400,00 zonder BTW.
  Ze bij hen laten kuisen kost 900,00 (jawel hoor) .
  Dus heb ik die gisteren zelf afgewassen met soda.
  gevolg, veel beter maar wel nog strepen. Denk om deze een drie tal keren te kuisen, en zie het momenteel wel zitten.
  Er komt nog een vervolg.
  groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s