Star Wars Tentoonstelling.

Het was zeer zeker de moeite ! De gerestaureerde gebouwen van Tour & Taxi alleen al zijn de moeite waard om te gaan bekijken.

Ik deed het een beetje om mijn schat een plezier te doen, want wees eens eerlijk : ik heb alle extra’s van alle dvd’s al bekeken, heb alle documentaires gezien die er al ooit over zijn gemaakt, … Wat zou die tentoonstelling mij nog kunnen tonen of leren ? Ewel : veel !

Het was leuk gedaan : per ‘zaal’ kwam een film en de hoofdplaneet van de film aan bod. Zo kreeg je meer uitleg over elke planeet. In ware grote waren o.a. C3PO en R2D2 aanwezig. Er waren de kleine maar ook grote rekwiesieten, alles die ze echt gebruikt hebben om de films te maken. Er stonden de kleren die de acteurs en extra’s gedragen hebben. Ik heb gezien dat er geweest zijn die ferm gezweet moeten hebben : een hele dag onder felle lichten moeten staan acteren met een echt lederen kostuum aan … Alle kleren waren zeer prachtig !  Sommige zijn in fluweel, andere in linnen, weer andere van wol, … Ook de vele poppen en manquettes waren schitterend om te zien : de details ! Er waren ook filmkes, een soort ‘making of’ waarin er meer uitleg werd gegeven. Ook waren er prachtige tekeningen en zelfs storyboards.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben daar, op ons gemak, meer dan 2 uur rond gelopen. Er was gelukkig niet te veel volk zodat we alles van dichtbij konden bekijken.

Dat mijn goede vriend Stef mee was, vond ik zeer leuk : zo kon mijn schat alle foto’s nemen die hij wou, in alle rust, ik had iemand om mee te tateren.  

Voor de prijs moet je het niet laten : 25,8 euro voor de trein+bus+ingang+bus+trein. Voor dat geld kan ik niet (meer) met de auto gaan.

Een aanrader !

10 thoughts on “Star Wars Tentoonstelling.

 1. Blij dat je er van genoten hebt. Zelf ben ik geen SF fan. Maar ik kan er best inkomen dat het voor jou adembenemend moet geweest zijn.

 2. Niet veel geld voor wat je ervoor in de plaats kreeg. Dat mag ook wel eens nu alles zoveel duurder wordt.
  Sorry, maar ook mij zegt SF niet iets waarvoor ik me zou verplaatsen.

 3. @ Madameblogt :
  Ja, het was zeer speciaal omdat ik op tv geen idee heb hoe groot het in het echt is. 🙂
  @ Menck :
  Elk zijn ding, hé. 😉
  @ Chelone :
  Ja, zo was het zeker te doen. Geeft niet, zo was er minder volk. 😆

 4. Ja het schijnt dat er zelfs Star Wars-clubs bestaan. Het heeft toch een indruk nagelaten bij velen, dat ze trouwe fans blijven.
  Voor mij is SF iets uit mijn jeugd. Want ondertussen bestaan de meeste dingen al in het echt.

 5. Ik heb geen enkele SW-film gezien, dus ik weet er echt niets van 😀 Geef mij maar een tentoonstelling van ‘Shreck’ of ‘Ice Age’, da’s meer mijn ding. Ja, mijn niveau ligt echt hoog hè! Hahahahahaha!

 6. @ Zapnimf :
  Ja, ik ken dat : zij (en ik) maar bezig zijn over iets dat je niet interesseert. Vervelend !
  @ Kris :
  Ik pas voor voetbal … 😀
  @ Zeezicht :
  Er zijn zelfs conventies waar die fan verkleed naartoe gaan en enorm vele sites. Dat gaat me ook te ver.
  Zo blijf ik jong/kinds ? 😆
  @ M-Go :
  Ja, het was zeer leuk. Je moet aanvaarden wat ze je wijs maken, anders lukt het niet. Wat wel leuk is aan StarWars en StarTrek : in theorie is alles mogelijk. 🙂
  @ Blah :
  Shreck en Ice Age zie ik ook graag, maar zou niet naar een tentoonstelling gaan. Zo zie je dat er verschillen moeten zijn. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s