Mannen.

ww_banner_4501.gif

Mijn moeder zei me vroeger : ‘Je zal blijven schudden tot je het kaf overhoudt !’

Toen ik 17 jaar was ben ik beginnen ‘vrijen’ en iedereen zag het enorm zitten, alleen ik niet. Ik ben meer dan een jaar bij die jongen gebleven omdat zijn moeder zo’n lief mens was die mij aanzag als de dochter die ze nooit heeft gehad. Toen ze serieus over trouwen begonnen te praten heb ik het dan toch uitgemaakt. Zij heeft het me nooit vergeven. Hij is nu een van mijn goede vrienden.

Na enkele omzwervingen ben ik dan bij de volgende geraakt. Ik doe graag alles omgekeerd. Dat we samen zijn gaan wonen, was toevallig. We hebben toen grond gekocht en er een huis op gezet. Daarna zijn we getrouwd. Na 12 jaar samen zijn we uit elkaar gegaan, huis verkocht, gescheiden. Hij is nu ook mijn beste vriend.

Van hem ben ik, tijdelijk, bij een ander gaan wonen. We zijn verliefd geworden op elkaar. Zo erg dat we het niet meer konden verdragen elke dag gescheiden te moeten gaan werken. Daarom zijn we de Smederij begonnen. Zo waren we altijd samen. Het heeft 2,5 jaar geduurd, toen was het op.

Na 6 weken bij mijn zus gewoond te hebben, ben ik alleen gaan wonen. Ik moest geen man meer hebben ! Toch de eerste tijd niet. Tijdens de verhuis naar mijn nieuwe stek ben ik mijn schat terug tegen gekomen. We zijn samen naar het toenmalige Beachfestival te Zeebrugge gegaan. Hij is blijven slapen maar mocht niet verliefd worden op me. Ik zou me nog niet binden aan 1 man ! Right !

Deze zomer zijn we 9 jaar samen. Hij doet de dingen die ik niet graag doe, aanbidt nog steeds de grond waarop ik loop, is nog steeds verliefd op me en zou voor me door het vuur gaan. Hij neemt me zoals ik ben. Ik ben een hele tijd ‘damaged goods’ geweest en hij heeft het allemaal laten over zich gaan. Hij heeft het uitgezongen.

En ik ? Ik ben gelukkig ! Hij heeft ook zijn nukken en kuren, maar die neem ik er graag bij. Niemand is perfect, maar hij komt er toch dicht bij. Ik voel alsof ik thuis ben, alsof hij mijn dekseltje op mijn potje is. Wat zou ik nog meer willen ?

Moeder je had ongelijk : ik heb geschud en wat ik overgehouden heb is voor mij veel meer dan gewoon goed !

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

Iets helemaal anders : Sinds gisteren merk ik dat sommige reacties die ik plaats op andere blogs er niet opkomen. Zapnimf heeft gisteren gezien dat ik tussen haar ‘spam’ zat. Misschien wel mijn plaats, maar toch niet leuk. Iemand een idee hoe dat komt ?

Advertenties

11 thoughts on “Mannen.

 1. Bij mij zaten er ook veel reacties bij ‘spam’. Vandaag pas ontdekt. Maar meteen ook een bericht van Firefox dat er een update was, waardoor plots alles heel snel ging. (virusscanner). Misschien lag het gewoon aan de server?
  Mooi verhaal over je leven…

 2. Hahahahahahahahaaa.
  Tijd voor een bekentenis. Ik las hier altijd maar over schat hier en schat daar en vooral de lieve dingen die hij voor je doet. Dus dacht ik : “Die zijn nog niet lang samen, dat kan niet!” (ben zelfs in je tags gaan snollen)
  En zie… een van de volgende verhalen…
  NEGEN jaar?! Als ik je lees, lijk je me heel gelukkig. Fantastisch voor jullie.

 3. Super om te lezen dat het je zo goed vergaan is uiteindelijk.
  Als ik zo je logjes lees heb je wel het groot lot gewonnen met je schat.
  Momenteel zit ik in het stadium dat ik luidkeels roep dat ik geen man meer moet hebben.
  Misschien verandert dat ooit nog wel eens maar ik ga zeker niet op zoek.
  Ik hou ervan geheel onafhankelijk te zijn en ben enorm gesteld op mijn vrijheid.

 4. @ Zapnimf :
  Ik blijf er ook verwonderd over dat hij nog steeds zo lief en attent blijft. ๐Ÿ˜†
  @ M-go :
  Hij heeft ook zijn minder goede kanten hoor. Denk vooral niet dat hij overal even goed in is en dat het hier nooit eens luid kan gaan, maar zolang het gaat zoals het nu is, blijven we samen. ๐Ÿ˜‰
  Zeker niet op zoek gaan maar wel buiten komen, want ze komen zelden aan je deur kloppen. Als je maar gelukkig bent. ๐Ÿ™‚
  @ Madame :
  Blij dat je ook een gevonden hebt. ๐Ÿ™‚
  @ Vandepotgerukte :
  Bedankt ! ๐Ÿ˜€

 5. kei lief dit! mooi beschreven … en zo denk ik er ook over, natuurlijk heeft ie zn nukken en niemand is perfect maar hij ‘bijna’ wel … mooi om ook eens te lezen van een andere vrouw hoeveel ze van haar man houdt, zalig …โ™ฅ…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s