Jason Bourne.

Ik heb juist de laatste van de trilogie over Jason Bourne bekeken.

De eerste film, ‘The Bourne Identity'(2002), heb ik 3 keer gezien. De eerste keer in de cinema, de tweede keer toen we de dvd hadden, met alle extra’s, en de derde keer voor ik naar de 2de film, The Bourne Supremacy’ (2004) wilde kijken. Nu juist de 3de film, ‘The Bourne Ultimatum’ (2007) gezien. Morgen komen de extra’s aan de beurt.

Het verhaal begint zo : een man wordt opgevist uit de rivier. Hij heeft geheugenverlies en probeert uit te vinden wie hij is. Hij is geschoten en kan, tot zijn grote verbazing, zeer goed voor zichzelf opkomen.  Gaandeweg ontdekt hij meer over zijn verleden tot hij zelf opgejaagd wordt als grof wild …

De drie films kan je zo na elkaar bekijken. 1 tip : neem goed adem voor het begint, want je hebt het gevoel dat je dit niet meer zal toen tot het einde. De actie spat van het scherm vanaf de eerste seconde tot de laatste minuut.

Schitterend ! Een aanrader. De Oscars hebben ze zeker verdiend ! 🙂

Advertenties

11 thoughts on “Jason Bourne.

 1. ja bijzonder gaaf heb de Bourne Ultimatum nog niet gezien de voorgangers wel, het grijpt je en laat je niet meer los, Matt Damon zet overigens ene heel sterk stuk neer, heel overtuigend karakter …♥…

 2. Hm. Ik weet ech niks van films he, ik heb over den deze wel al gehoord maar er nog niets van gezien. Dan hèb ik nu eens een DVD speler, maar dan gebruik ik hem alleen om foto’s van de vakantie op te bekijken… tssss….

 3. @ Stef :
  Zal eens lezen, als ik mag van mijn schat 😆
  @ Sandrissimo :
  Als je graag actie-thrillers ziet, mag je deze zeker niet missen. 🙂
  @ Lia :
  Deze laatste is nog maar pas uit. Matt Damon doet het zeer goed ! 😉
  @ Vandepotgerukte :
  Er zaten verschillende jaren tussen de eerste keer in de cinema en de tweede keer thuis op dvd. Ik bekijk elke week vele films, dus vergeef me als het nog eens wilde bekijken om zo volledig mee te zijn. Het verhaal wel, de details niet.
  @ Blah :
  Elk zijn ding, hé. Gebruik jij maar je dvd spelen waarvoor jij wenst. Leven en laten leven. 🙂

 4. Ik vond (vind nog altijd trouwens) de Bourne Trilogie ook machtig. Ik zal alle film in de cinema en heb de eerste 2 ook thuis op DVD liggen. Spijtig dat het maar een trilogie is!

 5. Ik heb mij (ten tijde van de derde Bourne film) aan een “Bourne-Marathon” gewaagd in onze lokale cinema. Alle drie de films na elkaar! Ik moet zeggen, we dachten dat het veel zou zijn, zo drie films, maar na afloop waren we “thirsty for more” 😀

  (ik heb dit precies al ooit gepost? zal een deju vu zijn)

 6. @Sandrissimo: eerder Kuifje. Noch Vance noch Vanhamme waren verbonden aan uitgever Dupuis. De serie XIII verschijnt nu al jaren bij uitgeverij Dargaud. Het weekblad Kuifje had trouwens een meer ‘volwassen’ uitstraling dan Robbedoes. Daar verschenen de meer realistische verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s