Willy DeVille


Willy DeVille
Originally uploaded by micheleeuw

Een afgeleefde, graatmagere, grote man die kan zingen, spelen en roken als de beste ! 🙂

Ik vind het schitterend dat je met zo’n ‘attitude’ op scène kunt staan en er nog voor betaald worden ook ! Hij trekt zich van niets aan, is schromelijk te laat voor zijn eigen optreden en toch blijven we wachten, zonder morren.
Zijn gitarist, Marc Newman, heeft dan een soort voorprogramma verzorgd en hij was zeer goed. 1 man met zijn gitaar en een krachtige, goed stem. Meer moet soms niet zijn. 😉
Toen hij er eindelijk op kwam was het een hele verschijning : lange man, lang haar, oorringen, lange mantel, cowboy/indiaan kleren, … zo weg gelopen uit een western. Mijn schat was op slag jaloers van zijn kledij. 😆

Hij heeft gezongen, de mondharmonica bespeeld als een virtuoos, op zijn gitaren zitten tokkelen, grappige verhalen verteld als bindteksten, gerookt, RedBull gedronken, … Kortom, ons geamuseerd zoals hij alleen kan. Iedereen vond het schitterend. We moeten blijkbaar ook in zijn smaak gevallen zijn want hij heeft, tot ieders genoegen, een bisnummer gebracht. Zijn interpretatie van sommige nummers is uniek maar steengoed !

Blij dat we erbij waren !

Willy DeVille, Amerikaans zanger en liedjesschrijver, geboren als William Borsay in Stamford, Connecticut op 25 augustus 1950.

Een typisch nummer van DeVille (in hoeverre ook maar een van zijn nummers ‘typisch’ genoemd zou kunnen worden) is gevuld met veel romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een hit in de V.S. en het Verenigd Koninkrijk in 1978. Met de groep ‘Mink DeVille’ bracht hij Spanish Stroll uit. Het werd een grote hit.

Waarom DeVille minder populair is (gezien zijn invloed) en bekender is in Europa dan in Amerika, zal voor zijn fans altijd een raadsel blijven. DeVille heeft vele jaren onder zijn drugsverslaving geleden, wat zijn carrière tevens beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers, is hij zeer gerespecteerd.

Hij woont tegenwoordig in New Orleans, Louisana.

Bron : Wikipedia.

Advertenties

9 thoughts on “Willy DeVille

 1. @ NiCkZ :
  Hij heeft gebracht : Spanisch Stroll (bijna 2 keer 😆 ), Chieva, Muddy Waters Rose out …, Hey ! Joe, White Trash Girl, Bacon Fat, Demasiado Corazon, Empty Heart, … En een zeer eigen, mooie intrepretatie van een Elvis-nummer !

 2. @ Zeezicht :
  Ik was vroeger niet voor live optredens : het was niet zoals op de plaat 🙂 maar dooe mijn schat heb ik het wel leren appreciëren.
  @ Stef :
  Ja, het was de moeite. Ik zal het hem zeggen. 🙂

 3. Ik heb Willy al een paar keer gezien Bij hem weet je het nooit Drie jaar geleden gezien in Nighttown Toen dacht ik dat ik h,m voor de laatste keer had gezien
  Gister was die top met een klasse band
  Ik ben wel bang dat we vandaag of morgen horen dat Willy gevlogen is Gezien de liters Red Bull (en andere genotsmiddelen)

 4. Gisteren de 17de februari eindelijk life optreden gezien van Mink de Ville, want zo noem ik hem maar, in het Chasseetheater in Breda, bijna uitverkocht, 1400 plaatsen. Prachitge swing, heel stevig. hartstikke goede stem. wel wat mooie nummers gemist maar goed. Er zat wel een storende gek in de zaal maar dat ontlokkte De Ville wel veel snedig commentaar.
  Wel kort, net niet 1,5 uur . Een toegift helaas.
  Voorprgramma optreden was niet veel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s