Jaar van de Rat !

De Rat is een heel expressief mens, charmant maar ook agressief. Hij kan op feestjes eindeloos kletsen met mensen en het is zeldzaam om een Rat rustig op z’n eentje te zien zitten. Ratten hebben veelal meer kennissen dan echte vrienden, maar de vrienden die ze hebben respecteren en koesteren ze. En als je eenmaal echte vriendschap sluit met een Rat, wordt je meteen als familie behandelt! (Zeer juist 😉 )
De Rat heeft de neiging om zijn problemen voor zichzelf te houden, alsof hij ze ontkent. (Dat doe ik niet.)
Ook al kunnen we wel eens kleingeestig en zelfs gemeen zijn, ze zijn ook heel eerlijk en recht voor z’n raap. (Als je dat maar weet !)
Ze kunnen ook eindeloos ontevreden zijn, maar als ze dat weten te hanteren maken ze meestal een succes van hun leven. De meeste Ratten krijgen in 24 uur meer voor elkaar dan velen van ons in een week. Ze hebben een goed instinct waarmee ze in vol vertrouwen overal op af stormen. Maar ook kan de Rat heel koppig zijn, hij zal zeer beslist niet naar de regels van anderen luisteren, alleen naar die van hemzelf. Het zal daarom dan ook niet eenvoudig zijn om met een Rat samen te werken, ook al niet omdat ze ook nog eens knap perfectionistisch zijn. Ze zijn goed georganiseerd en vol talenten, en daarom heel vaak goede politici of zakenlieden. Helaas geeft de Rat het geld dat hij verdient weer even zo hard uit, en misschien verklaart dat ook waarom hij niet makkelijk geld leent aan anderen, zeker niet zonder er iets voor terug te krijgen of onder een hoge rente te vragen. (Dat laatste is niet juist. 😦 )
De Rat is niet romantisch, maar wel sensueel en vol liefde. Ratten kunnen moeilijk te doorgronden zijn, omdat ze ook heel beschermend zijn, maar ze zijn ook loyaal en toegewijd aan hun gezin en familie. De Rat is het eerste teken in de cyclus van de Chinese dierenbeelden, en daarom is de Rat ook vaak het symbool van de pionier. Ze zijn rusteloos en onderzoekend, actief met een druk leven. Ze hebben uitdagingen nodig. Reizen doen ze ook graag. (Ik niet echt. 😥 ) Ze hebben een enorm gevoel voor humor, en zijn in het algemeen nogal extrovert.
Relationeel:
Een van de beste tekens voor relaties met een Rat is de Draak, maar ook met de Os kunnen ze een stabiele en vredige relatie hebben. (Mijn schat is een Os ! 😆 ) Met het Varken gaat het ook goed (ze bewonderen elkaar), en met de Aap hebben ze een heel leuke en liefhebbende relatie. Met een andere Rat is het ook heel succesvol!, met een Tijger echter, moeten beiden kunnen volhouden wil het wat worden. Een Rat en een Konijn kunnen beter uit elkaars buurt blijven, en met een Slang kan de Rat beter vrienden zijn dan iets intiemers. Met een Paard is de relatie hopeloos, en met een Geit lukt het waarschijnlijk ook niet al te best. Met een Haan is het vurig, maar niet blijvend en met een Hond: het valt te proberen…
De beste maand voor de Rat is Januari, en hun beste tijd is van 11 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts. Hun richting is het Noorden en hun kleur is lichtblauw. (Lichtblauw ?)

28 jan 1960 – 14 feb 1961 METAAL-RAT Jupiter in Steenbok
METAAL energiek, (droefheid), de Longen, wit

 Volgens : http://www.astrologie.ws/chinast.htm

Voila : everything you always wanted to know about me, but were afraid to ask 😆

10 thoughts on “Jaar van de Rat !

 1. awel ik ben een slang, en dat klopt echt van geen kanten, echt niet he. Natuurlijk staan er dingen bij die wél kloppen maar grotendeels is ’t niet waar. ‘Krak’, mijn geloof in horoscopen ligt aan diggelen, hahahahaha!

 2. @ Blah :
  Ik heb de link erbij gezet waaruit het komt.
  Zo werken horoscopen hé : ze zijn zo algemeen dat er altijd wel iéts klopt. Hahaha !
  Voor mij is het gewoon om te lachen, want ik ben wie ik ben en zal nu ook niet (veel) meer veranderen 😉

  @ Moekemicheline :
  Zie de link die ik er (nu) bij heb gezet : De Draak komt ook aan bod, maar joùw jaar is pas binnen 4 jaar.

 3. @ Stef :
  Je bent wie je bent, wat ze ook beweren. Zorgen maken ? Nee, hoor. Voor mij ben je goed zoals je bent ! 😆

  @ Vandepotgerukte :
  Toon me de voor- en nafoto’s, hé 😉 Vuurspuwend ? Dat kan kloppen. 😆

  @ Zeezicht :
  Daarvoor moet je geen Hond zijn, hoor. Ik denk dat iedereen zo is. 🙂

 4. Mijn sjatje is een rat en ik ben een hond. Onze relatie loopt prima totdat er obstakels in beeld komen. We hebben beide nogal een andere manier van aanpak. Mijn vriend (rat) is nogal kort, maar krachtig zal ik zeggen en is rigoureus en agressief. Denkt teveel en praat te weinig. Ik (hond) ben ruimdenken en zie geen problemen, maar mogelijkheden. Ben rustig en praat gemakkelijk met mensen om mij heen over de obstakels. Dit word niet altijd goed opgevat door mijn ratje en dat leidt wel eens tot onbegrip…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s