Lang geleden…

dat de vraag hier nog eens gesteld werd: van wie is het origineel?

Moya Brennan, geboren als Máire Ní Bhraonáin, beter bekend als Máire Brennan (4 augustus 1952, Gweedore, provincie Donegal, Ierland), is een Keltische volkszangeres, vooral bekend van haar werk met de band Clannad.

Brennan gaf haar eerste soloalbum uit in 1992, Maire. Misty Eyed Adventures volgde drie jaar later. Perfect Time en Whisper to the Wild Water volgden daarna.

In 2000 schreef zij een autobiografie genaamd de The Other Side of The Rainbow (Andere Kant van de Regenboog), die in het Duits werd vertaald. In dit boek beschrijft ze haar ideale jeugd, de successen en dieptepunten met Clannad, haar drugs- en alcoholverslaving en hoe ze die overwonnen heeft.

In 2002 liet ze haar naam veranderen in Moya Brennan (een spelling die dichter bij de fonetische uitspraak van haar naam ligt voor degenen die niet vertrouwd zijn met het Iers), en gaf een album Two Horizons uit.

Moya is de oudste zuster van de zangeres Enya, die ook kort lid van Clannad was in het begin van de jaren ’80.
Advertenties

3 thoughts on “Lang geleden…

  1. Ik heb moeten spieken want ik herkende het liedje maar kon er niet op komen. Het is van de Counting Crows ? Het origineel vind ik beter.
    Wist niet dat ze zus was van Enya. Die hoor ik ook graag zingen.
    Bedankt voor de les 😉

  2. Helaas: ook de versie van The Counting Crows is een cover. Voor het origineel moet je een beetje meer terug gaan in de tijd – de tijd van de hippies. Peace!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s