Dubbel

Een vreemd zicht zo vroeg in de morgen. Twee boten, zo aan elkaar vast gemaakt, dat ze eigenlijk één vormen. Het is niet de eerste keer dat ik deze boot zie/zag. Slim bekeken, al zal één lange boot misschien meer capaciteit hebben maar ook meer kosten om aan te schaffen. Beide motoren werken trouwens nog en dat maakt dit transport net iets gemakkelijker om te manoeuvreren in de toch wel kronkelig kanaal dat van Brugge naar Gent leid. Ik heb me al veel proberen voor te stellen wat het leven op zo’n boot nu eigenlijk is. Waarschijnlijk toch heel anders dan voor de meesten van ons. Het heeft iets romantisch maar het zal waarschijnlijk ook geen gemakkelijk leven zijn.
Posted by Picasa

3 thoughts on “Dubbel

  1. Het grote verschil met truckers is dat schippers eigenlijk altijd thuis zijn. Ik heb nog mensen gekend die jaren een schip hadden en die konden zich maar moeilijk aanpassen aan het leven op ‘het land’.

  2. Van heel lang geleden weet ik nog dat binnenschippers op zondag soms bij elkaar op de koffie kwamen als ze in de buurt waren.
    Daarom maakten ze dan hun schepen aan elkaar vast en hoefde er maar een schipper te sturen, bovendien was er niet zo’n druk scheepvaartverkeer op zondag.
    Misschien doen ze dat tegenwoordig ook nog. Het is een van de weinige manieren om familiebanden sterk te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s