Thuis, nog een week.

Ik heb gisteren de dokter laten komen voor mij. Mijn rug deed pijn en ik wilde nog wat bij mijn poezen blijven. De controledokter heeft de ziektedagen bevestigd.

We zijn gisteren in de vooravond met Toyah naar de dierenarts geweest. De arme poes liep na 5 dagen nog altijd op 3 poten. Hij heeft een verstuikte elleboog. De dokter heeft hem een prik met pijnstiller & antibiotica gegeven en ook zijn jaarlijkse spuitjes. Daar is hij nu ook al vanaf. Ik moet hem nog 4 dagen een halve pil geven. Hopelijk gaat het een beetje en werkt hij een beetje mee. Bij de dokter was hij zo moedig. Ze heeft zijn poot erg geknepen en hij gaf geen krimp. Enkel op de pijnlijke plek trok hij zich een beetje terug. Maar geen geblaas of krabben of bijten. Hij is zo’n sterke schat. Enkel in de auto zat hij in zijn reismand te miauwen als een klein kind. Hij zit niet graag in de auto want hij ziet de bui dan al hangen …

Volgende week mag Kira haar spuitjes krijgen. Ik vraag me af hoe zij zal reageren in de auto en bij de dokter.

Een vriedin heeft me laten weten dat haar moeder gestorven is. Ze heeft nog maar enkele maanden geleden haar vader verloren. De ruzie over de verdeling is al volop aan de gang. Jammer dat bij het verdriet, dat er nu ook nog moet bijkomen.

5 thoughts on “Thuis, nog een week.

 1. Een beetje vreemd dat ze bij katten ook spreken over een elleboog. Had daar niet direct aan gedacht.
  Dat bij een begrafenis nog eens zo veel ruzie gemaakt kan worden, maakt het allemaal nog zo veel jammer. Mensen hé.

 2. Mijn rug doet ook een beetje pijn
  kben echter zelfstandige… dus er valt niet te putten uit een sociale kas die ook wordt gevuld met mijn centjes en die dient om solidair te zijn met hen die het brood nodig hebben…
  nee, geen jaloezie, gewoon een overpeinzing… Eigenlijk heb ik dus bijgedragen aan een aantal fijne dagen voor jou. Want met of zonder rugpijn: een jonge kat beurt je altijd een beetje op.
  Ikzelf zou me dan toch net ietsje prettiger voelen bij een aantal ‘onbetaalde’ verlof(of ziekte) dagen wanneer ik in dezelfde situatie zou verkeren.

 3. @ Micheline :
  Zal ik doen 🙂
  Alleen als er iets te verdelen valt.
  @ Stef :
  Ze hebben dat ook, ja. 😉
  Iedereen verwerkt verdriep op zijn eigen manier en als een huis moet verdeeld worden …
  @ Annemiek :
  Zelfstandig : de prijs is hoog voor de vrijheid. Jij zorgt dan ook voor mijn loon. Moet ik dan bij jou zijn voor opslag of betaal ik die zelf met mijn eigen bijdragen ?

 4. haha, je hebt gelijk, we betalen gigantisch veel belastingen en sociale zekerheid:
  blijkbaar is een zelfstandige meer solidair dan een loontrekkende!
  maar of dat nu uit vrije wil is… echt goed heb ik het systeem nooit helemaal begrepen.
  tussen haakjes mijn vorige carrière was bij de overheid. ik heb die onder andere opgegeven, omdat ik niet tegen de geldverspilling kon. (Mijn vader was namelijk een zelfstandige die zijn hoofd moeilijk boven water kon houden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s