Belpop Bastards en Björn Again – Kneist

Het weer zag er belovend uit dus zijn we vertrokken, om er rond 19 uur al te zijn. We konden ons plaatsje van gewoonlijk, rechts voor het podium op de trappen, innemen en het beloofde goed te worden. Dat was het ook, enkele druppels daar gelaten. Mijn pull heb ik wel bijna onmiddellijk moeten aandoen maar dan was het perfect.

Belpop Bastards :
Een wijkende haarlijn, beginnende of niet-meer-zo-beginnende kraaienpootjes, stramheid en grijze haren: allemaal herkenbare symptomen van ontluikende ouderdom, maar geen enkel daarvan heeft écht vat op The Belpop Bastards.

De heftig rockende permanente rocktournee waarmee Kloot Per W), Luckas Vander Taelen, Wim Punk (The Wolf Banes), Paul Despiegelaere (The Machines) en Bea Van Der Maat (Won Ton Ton, Chow Chow), Hans Stevens (Paranoiacs), William Souffreau (Irish Coffee) met hun muzikale makkers de inheemse podia inpalmen, staat namelijk garant voor tonnen nostalgie, liters zweet en torenhoge ambiancemeters.

De methode die de The Belpop Bastards daarvoor hanteren, is al even succesvol als meedogenloos: ze slaan het publiek om de oren met de grootste en meest aanstekelijke Belgische nummers van hun (ex-)bands. Ook andere hits uit de collectie ‘Bel 80’ van Universal komen aan bod, zoals covers van TC Matic, The Scabs, Jo Lemaire, The Kids, Scooter, The Machines, Nacht Und Nebel enz… The Belpop Bastards is dan ook géén covergroep met gastvedetten, maar een volwaardige rockband, waarin elk groepslid het repertoire op zijn manier invult.

Hun strijdkreet: “One foot in the grave, one foot on stage” mag je niet al te letterlijk nemen. The Belpop Bastards staat synoniem voor een unieke en geheugenprikkelende live-ervaring waarover nog lang zal nagepraat worden.

Zo staat het vermeld op de site van Kneistival en inderdaad : ze waren steen goed ! Minstens prettig gestoord of toch geschift maar met enorm veel plezier hebben ze het beste van zichzelf gebracht tot groot jolijt van het talrijke publiek.

Björn Again tapt dan weer uit het bekende Abba-vaatje. ‘Waterloo’, ‘Fernando’, ‘Dancing Queen’ en vele andere tientallen hits behoren ondertussen tot het muzikale werelderfgoed. Dat Björn, Benny, Agnetha en Frida het al een hele tijd geleden lieten afweten mag dan al jammer zijn voor de fans, in Björn Again vinden ze alvast een mogelijke perfecte kopie. Als bewijs daarvan getuigen de meer dan 3800 optredens in 55 verschillende landen die deze Australiërs al mochten opvoeren.

Ook bij deze, volgens de site van Kneisitval, geen overdrijvingen : een perfecte kopie van ABBA. Ze Spreken zelfs met een Zweeds accent Engels 😉
Hun optreden is ‘af’ : hun pasjes ingestudeerd, de nummers perfect zoals ABBA ze bracht. Ik miste toch een beetje spontaniteit … De ‘put’ was intussen vol gelopen en iedereen heeft zich goed geamuseerd, dus zal het wel aan mij gelegen hebben …

Meer foto’s op Flickr.

2 thoughts on “Belpop Bastards en Björn Again – Kneist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s