Cluedo-live

We zijn zaterdag naar Zelem, bij Diest, geweest voor een spelletje Cluedo-live. Pat dat mee gedaan met een on-line wedstrijd die liep over verschillende weken en opeens kwam de uitnodiging in de mail.

We hebben enorm geluk gehad met het weer want we hebben bijna geen druppel regen gezien.
Dank zij de routeplanner zijn we er vlot naartoe gereden en stonden daar in 90 minuten. Goed ‘gefietst’ hé.

We werden ontvangen door een ‘huishoudster’, de (zeer) lekkere schuimwijn vloeide rijkelijk, de personages kwamen een voor een binnen om een praatje te maken met iedereen. Dan heeft de Commissaris (niet Inspecteur) DeBruyn ons verteld wat de bedoeling van de dag zou zijn : eerst (lekker) eten, dan in groepjes bij elk van de personages gaan om hun verhaal te horen en 2 vragen te stellen, een praktische proef slagen om een extra tip te krijgen en zo bepalen wie de moord heeft gepleegd, waar en hoe. Er waren er 2 die zouden liegen.

De personages waren : Commissaris DeBruyn, Professor Pimpel (in een paars kostuum), Roza Roodhard (in een roze kleedje), Weduwe Blaauw van Dreat (in het blauw), Dominee Groenewoud (in groen pak), Kolonel Van Geelen (in vol ornaat) en Mevrouw DeWit (de huishoudster). Er was ook nog een Wijze Vrouw die geen leugens zou vertellen.

De praktische proeven waren : 1 klei raken met een jachtgeweer, een briefje vinden in lege flessen in de wijnkelder, een briefje vinden in een boek in de bibliotheek, een zin ontcijferen die geschreven was door iemand met dyslectie, kruisjes tellen in de hall (220 !), een gedicht in oud-nederlands van 3 strofen van buiten leren en voordragen en 1 bal potten op een tapbiljart. Dat laatste is de enige wat ons niet gelukt is, in alle andere proeven zijn Pat of ik geslaagd. Enkel het gedicht was een groepsoverwinning omdat we elk enkele zinnen geleerd hebben.
De ‘spelers’ waren schitterend en niet uit hun rol te krijgen. Het decor was goed gekozen want we waren in het St-Jansbergklooster dat nu gebruikt wordt voor o.a. dergelijke spelletjes.
Onze groep had al vlug de leugenaars ontdekt en waar de moord was gepleegd. Na alle gegevens verzameld te hebben zijn we tot de slot gekomen dat Dr. Swart werd vermoord door Juffrouw Roza Roodhard, in de biljartzaal door vergif. We hadden het juist ! 😀
Na nog een drankje en een gezellig praatje met alle spelers (niet meer in hun rol) zijn we huiswaards gereden. Moe maar gelukkig en zeker voor herhaling vatbaar !
De foto’s staan/komen op Flickr.

2 thoughts on “Cluedo-live

  1. Ziet er leuk uit! Ik vind dat tof zo’n spel met acteurs. Bij ons op ’t werk doen ze dat vaak bij feesten of recepties, gewoon om een sfeer te scheppen of een thema onder de aandacht te brengen. Sommige mensen worden daar ambetant van, ik dus niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s