BattleStar Galactica

Ik heb de laatste 2 dagen doorgebracht op mijn favoriete manier : dvd bekijken !

Het is de nieuwe serie losjes gebasseerd op de oude, met dezelfde naam. Het gegeven is ongeveer dezelfde : de mensen worden aangevallen door robotten, Cylons genaamd. De mensen vluchten in een convooi ruimteschepen en zoeken hun oorspronkelijke planeet : Aarde, onder leiding van Commander Adama. Er zijn enkele verschillen want Starbuck is nu een vrouw, de Cylons hebben nu 12 ‘menselijke’ exemplaren waarvan er zeer veel kopies zijn, die infiltreren tussen de mensen …

Dat het samen was met mijn goede vriend, Stefaan, was een extra bonus. Hij had de dvd’s van het 2de seizoen gekocht en we hebben ze in 2 dagen erdoor gedraaid. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds : eergisteren 3 schijven, gisteren de laatste 2.
Ik zal volgende week, wanneer ik alleen thuis ben, alle extra’s erop bekijken Ên de dvd met extra’s. Dan pas zal ik gerust zijn. Ik zal ze er dan ook proberen kopies van te nemen voor mijn mannemens en dan nog eens mee kijken met hem. Zo zit ik in elkaar 🙂
Het eerste seizoen hadden we ook al mogen lenen en hebben Pat en ik samen gekeken.

We dachten dat we er niet zouden geraken in 2 dagen maar we hebben enkel gestopt om over de middag een dagschotel te gaan eten in de Cohiba, om thee te maken en om even te plassen. We waren klaar rond 19 uur. Goed getimed hÊ.

Ik ben blij dat Stefaan ook niet praat en stil blijft zitten tijdens het kijken want ik krijg het schijt van mensen die hun hele leven beginnen te vertellen wanneer de film begint of die geen seconde stil zitten.
Ik heb geprobeerd zo weinig mogelijk te roken want ik weet dat hij er niet goed tegen kan. Hopelijk was het toch niet te veel.

Er wordt gezegd dat de serie ook bij ons op de buis zal komen en als het zo is kan ik het alleen maar aanraden : goede verhaallijn, goed geacteerd, vele bekenden die meedoen; mooie sets, goede trucages, … Kortom : zeker kijken !

Ik moet nu nog wachten tot rond Kerstmis voor ik het derde seizoen zal kunnen bekijken want die loopt nu nog in Amerika. Het goede nieuws is dat ze daar al bezig zijn met de vierde seizoen te filmen. 🙂

Bedankt Stefaan !

4 thoughts on “BattleStar Galactica

  1. Jij ook bedankt natuurlijk: voor het twee keer trakteren in de Cohiba, de vele thee die ik mocht drinken en de hapjes tussendoor, enz.
    En ja: de serie is inderdaad een aanrader. Ook voor hen die niet direct fan zijn van sf.

  2. Ikke had dus eerst niet door dat deze blog door meerdere mensen geschreven werd… Die pilot van de nieuwe reeks heb ik gezien op Prime, nu zit ik maar te hopen dat ze de rest ook ne keer gaan uitzenden…

  3. Blijkbaar wel, maar wanneer en op welke zender is nog de vraag.
    Maar wij hebben de eerste 2 seizoenen al gezien, hihihi 🙂
    Stef en ikke schrijven hier het meest, de anderen hebben waarschijnlijk minder tijd …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s