Lionel Richie – Sportpaleis – Antwerpen


Het was SUPER !

We zijn rond 18u45 vertrokken -ik moest nog eerst tanken, want zonder benzine vallen zou belachelijk zijn, hé 😉 – en we hebben 120 kunnen rijden tot de Kennedytunel, niet veel last van de wind gehad. Op de grote ring van Antwerpen ging het ook nog vlot tot de afrit. Alhoewel er op de radio werd gemeld dat er file was, hebben wij er niet veel van gezien, best. Ik heb de vergissing begaan door achter een opligger aan te schuiven en die liet blijkbaar veel auto’s ertussen. We hebben er een half uur over gedaan om op de parking te geraken. We hadden nog geluk want er konden misschien, na ons, nog 50 auto’s op. Het is wel 5 euro maar je staat dicht, veilig en je geraakt weer vlug op de ring na het concert.

Voor de volgende optreden(s) zal ik toch eens uitzoeken of we misschien met die ‘park & ride’ vanuit Zwijndrecht/Melsele niet beter af zouden zijn – geen Kennedytunnel, geen Ring, niet aanschuiven aan de afrit, geen 5 euro parking want de tram zou reeds in het ingangsticket zitten, …

Enfin, we waren net op tijd – 20u30. Bleek dat er een voorprogramma was met Sweet Coffee. [Ik heb vandaag gezien dat ik een mail had gekregen met de wijziging dat o.a. het optreden pas om 21u15 zou beginnen.] Ze waren niet slecht maar we waren gekomen voor iemand anders …

Onze plaatsen waren naast het podium maar wat hoog en, aangezien de blok naast ons leeg bleef, zijn we ons gaan verzetten zodat we veel lager zaten en nu alles nog beter konden volgen.
Hij is bijna op tijd begonnen. Van bij het begin klonk zijn stem nog beter dan op zijn platen en wisten we dat we een leuke avond zouden hebben. Hij heeft een mix gebracht van oude -Commodore- liedjes afgewisseld met nieuwe, van trage [Hello] en up-tempo nummers [Dancing on the ceiling].
Mens wat kan die man prachtig en gemakkelijk zingen. Voor een man van rond de 58 jaar heeft hij gedanst, gesprongen en van de ene kant van het podium naar de andere kant gelopen als een jong veulen. Hij heeft ons ook laten zingen en dansen tot we allen uitgeput waren, zoals hij beloofd had – All night long …

De muziekanten, die hij bij zich had, waren van de bovenste plank en hebben alles gegeven wat ze hadden.
Hij was zichtbaar ontroerd dat we zoveel liedjes konden meezingen en heeft zo toch enkele bissen meer gebracht. Tot groot genoegen van de hele zaal. Het was zeer duidelijk dat hij ook geen zin had om op te houden.
Het optreden was om 23u30 gedaan. Jammer.

We waren vlug terug bij de auto, op de Ring en op weg naar huis. Pat is dan, zoals gewoonlijk, in slaap gevallen en met een zacht muziekje ben ik naar huis gereden. Er was meer wind en ik moest mijn stuur beter vast houden. We waren rond 01u15 veilig thuis.

Een zeer geslaagde avond. Dank je wel, Lionel.

One thought on “Lionel Richie – Sportpaleis – Antwerpen

  1. Sweet Cofee is een Belgisch dansformatie die wel al een paar leuke cd uit heeft.
    Ik ben blij dat het concert zo goed was en jullie je zo goed geamuseerd hebben. Mooie foto’s en leuk verslagje.
    (slaap wel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s