muziek

Mijn zoeteke heeft eindelijk een liedje voor me gevonden waaraan ik bitter-zoete herinneringen heb : ‘Something Inside So Strong’ van Labi Siffre.
Dat liedje werd, in den tijd, soms eens gedraaid op de radio. Niet te vaak want het is een protestliedje tegen (blanke) bezetters. Ik heb het nogal straf voor dat soort liedjes en hield ervan vanaf de eerste keer dat ik het hoorde.
Toen ik op een keer (weer) bedroefd thuis kwam van het werk, speelde dat liedje toevallig en mijn vader zei: ‘Luister naar de tekst en leef ernaar.’ Ik heb toen nog eens goed geluisterd en voelde me al beter.
Mijn vader is toen, niet lang daarna, gestorven …
Wegens de aard van het liedje (en de tekst) werd het opeens niet meer op de radio gespeeld. Ik vond dat jammer maar het kwam boven wanneer het nodig was.
Ik heb zijn raad opgevolgd en leef er nog naar.
Enige jaren later is het opnieuw opgedoken, alsof het de eerste keer was dat het uitgebracht werd ! Maar ik wist wel beter.
Elke keer ik het hoor denk ik nauurlijk aan mijn Pa en herinner ik zijn goede raad.
Nu hoor ik deeltjes ervan in verschillende ‘nieuwe’ liedjes maar het origineel was moeilijk te vinden, tot vandaag. Ik heb het op een cd gezet zodat ik het nooit meer kwijt raak. Ik wil een cd branden met verschillende van mijn favoriete nummers (voor in de auto) en deze zal er zeker ook op staan.
Ik ben gelukkig ๐Ÿ™‚ Dank je mijn lief !


2 thoughts on “muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s